Share |

Fostul președinte CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, eliberat din închisoare

Avocații fostului președinte al CJ BUzău, Cristinel Bîgiu, au formulat o cerere de liberare condiționată către Judecătoria Focșani, care a fost admisă astăzi de completul de judecată. Cristinel Bîgiu este închis în Penitenciarul Focșanui, unde ispășește o pedeapsă de 5 ani și 10 luni, aplicată prin sentința penală pronunțatpă anul trecut de Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 

Instanța de judecată a decis astăzi ca Bîgiu să se afle sub permanentă supraveghere pe perioada liberării condiționate,  până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021.

În decembrie 2016, fostul șef de județ din Buzău a fost condamnat definitiv la cinci ani și două luni de închisoare cu executare pentru corupție. Găsit vinovat pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de spălare a banilor, Bîgiu se află de atunci în Penitenciarul Mândrești, din Focșani.

Citeşte întreaga ştire: EXCLUSIV/ Cum își ușurează Cristinel Bîgiu viața în spatele gratiilor. De la filele actelor de Consiliu Județean, la filele cărților din biblioteca închisorii

No votes yet