Share |

Galeria cetățenilor de onoare ai județului Buzău completată cu alte șapte personalități

Șapte buzoieni au fost ridicați, vineri, la rangul de cetățeni de onoare ai județului Buzău. La finalul şedinţei Consiliului Judeţean, ei au primit distincţiile într-un cadru festiv.

În expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre în care s-a propus oferirea disticțiilor se specifică faptul că în acest fel le sunt recunoscute meritele pentru contribuţia deosebită adusă la diversificarea activităţii culturale a judeţului Buzău, în general, dar în special la promovarea şi valorificarea în plan intern şi internaţional a personalităţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu.

Iniţiativa de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare” al judeţului Buzău aparţine Direcţiei de Cultură, ca semn de recunoaştere a contribuţiei celor şapte personalităţi la diversificarea vieţii culturale a judeţului şi la promovarea operei scriitorului Vasile Voiculescu.

”Dumitru Ion Dinca, Valeriu Nicolescu, Cristinel Popa, Florentin Popescu, Eugen Sandu, Ionel Stanuta si Gheorghe Petcu sunt 7 personalitati si sustinatori ai culturii buzoiene care au primit, cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri si implinirea a 50 de ani de la infiintarea judetului Buzau, titlul de Cetatean de onoare al Judetului Buzau! Va multumim pentru tot ceea ce ati realizat pentru cultura buzoiana si istoria locala!”, a scris pe Facebook, Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

No votes yet