Share |

"Hotărârea mutării elevilor de la Colegiul Eminescu, la Neniţescu rămâne finală şi nu se va schimba nimic!"

Afirmația îi aparține inspectorului general școlar, Florina Stoian, care consideră că orice demers al celor de la Colegiul "Costin Neniţescu" de a schimba ceva este inutil. Șefa IȘJ Buzău a relatat presei că a avut o întâlnire cu Narcisa Dașu, directoarea de la "Costin Nenițescu" și că i-ar fi explicat că decizia rămâne neschimbată: ”A fost, ieri, la mine şi i-am ascultat nemulţumirile. Mi-a spus că nu poate lucra cu directoarea de la Meserii şi Servicii. I-am cerut să înţeleagă că hotărârea mutării elevilor de la Colegiul Eminescu, la Neniţescu rămâne finală şi nu se va schimba nimic. Vor trebui să se împace cu situaţia şi să colaboreze, nu să sperie profesorii că vor rămâne fără posturi”, a subliniat Florina Stoian.

În schimb, profesorii, elevii, dar și părinții lor refuză categoric mutarea. Ei au iniţiat o petiţie online prin care vor să blocheze mutarea în unitatea lor de învăţământ a elevilor de la „Eminescu”. „Haideti sa ne spunem punctul de vedere in legatura cu aceasta schimbare! Aceasta decizie trebuie schimbata! Haideti sa ne unim pentru a nu-i lasa sa ne calce in picioare!”, se arată în textul petiţiei.

Conducerea Primăriei împreună cu cconducerea IŞJ Buzău au hotărât că elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” se vor muta, din toamnă, cu întreaga bază materială a şcolii în clădirea Liceului Tehnologic „Costin Neniţescu”, pentru o perioadă de cel puţin doi ani. În tot acest timp, elevii de la „Neniţescu” vor învăţa în clădirea Liceului Tehnologic „Meserii şi Servicii” de pe strada Bazalt.

No votes yet