Share |

Judeţul Buzău a căzut pradă apelor în urma ploilor torențiale

S-au înregistrat cantităţi record de precipitaţii în ultimele trei zile. Ore în șir a plouat abundent în mai multe zone din judeţ distrugând drumuri, gospodării şi terenuri agricole. 

Foarte multe gospodării şi beciuri au fost înghiţite de apă în Smeeni, Gherăseni, Cislău şi Nehoiu. În zona de munte a turnat cu găleata ore întregi, iar pe versanţi s-au format mici torenţi care au alimentat pâraiele şi râurile umflate deja după ploile interminabile.   

 La Cislău, vineri dimineaţa, apa strânsă de pe versanţi s-a revărsat în zonele locuite, a inundat o casă, un beci şi şase curţi. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă i-a ajutat pe pompieri să scoată apa mai repede din case şi gospodării.    

 La Gherăseni, apa a făcut prăpăd ieri. Pompierii au intervenit până la lăsarea întunericului să scoată apa din zece gospodării, revenind în această dimineaţă pentru a-i ajuta pe oamenii loviţi de natură.   

 O viitură formată pe râul Sărăţel a antrenat sute de buşteni de la gaterele din zonă, a surpat maluri si a rupt punţi şi podeţe, izolând rutier câteva sate. Şi apele învolburate ale râului Slănic au produs pagube în localităţile pe care le traversează.

Apa râului Sărăţel s-a umflat şi la o intersecţie cu şoseaua a părăsit albia şi s-a revărsat pe drumul judeţean dar şi peste terenurile agricole.    Viitura încărcată cu bolovani, crengi şi buşteni a dislocat un podeţ de tuburi, făcând impracticabil traficul pe DC 94 care leagă sate ale comunelor Căneşti şi Chiliile.    După viitura de aseară produsă pe râul Sărăţel, trei sate ale comunei Chiliile, cu câte 300, 400 de locuitori, au rămas izolate rutier, accesul fiind posibil doar pietonal pe un drum ocolitor dar lung. Este vorba despre Trestioara, Creveleşti şi Budeşti. 

 

 
 

No votes yet