Share |

La Siriu deșeurile fecaloid menajere ajung direct în apa Buzăului

O echipă de control a Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Buzău, s-a deplasat in comuna Siriu pentru verificarea unei sesizări, cu privire la evacuarea apelor fecaloid menajere în cursul de apă Buzău, de la mai multe locuințe din satele Lunca Jariștei și Colțul Pietrii și existența unor deșeuri abandonate pe raza comunei. Potrivit conducerii Gărzii de Mediu, în parte, sesizarea s-a confirmat, fapt pentru care a fost aplicată sancțiunea contravențională conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului si au fost impuse măsuri de remediere a neconformitaților constatate, cât și informarea instituției ABA Buzău-Ialomița, pentru a lua măsurile legale în acest caz.

În perioada 11.05 - 18.05.2020, comisari din cadrul Gărzii Nationale de Mediu-Comisariatul Județean BUZĂU au continuat acțiunile de verificare a salubrizării localităților, în special verificarea amplasamentelor unde s-au identificat depozitări ilegale de deșeuri în urma acțiunilor desfășurate în anul 2019, în vederea constatării modului de realizare de către UAT - uri a măsurilor stabilite de eliminare a deșeurilor, conform prevederilor legale.

În această perioadă acțiunile s-au desfășurat în 9 comune din județul Buzău. 6 dintre acestea au fost sancționate cu amendă contravențională în valoare totală de 85.000 lei.

Au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor, conform prevederilor legale.

Acțiunile de verificare a stării de salubritate vor continua.

No votes yet