Share |

Localnicii din Beceni vor bloca accesul spre Tabăra Arbănași dacă suspecții de coronavirus vor fi aduși aici

Decizia Prefecturii Buzău de a transforma Tabăra de la Arbănaşi în centru de primire a suspecților de coronavirus a stârnit o revoltă fără seamăn în rândul localnicilor, dar și a conducerii Primăriei din Beceni.

Primarul localității, Constantin Dumitru Laurențiu, este foarte nemulțumit de decizia Prefecturii și a declarat pentru mass media locală că, în cazul în care nu se va dispune găsirea unui alt loc de cazare, localnicii vor să blocheze drumul de acces către Tabăra de la Arbănaşi. În plus, primarul comunei Beceni consideră că, atât timp cât nu este o situație de urgență, autoritățile au timp să găsească o altă locație pentru amenajarea centrului de carantină.

”Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere care nu corespunde unor norme minime deigienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni, de aceea, fac apel la toți factorii de decizie să cântărească bine acestă hotărârea luată, întrucât consider că acestă decizie a fost luată nefiind informați și neștiind că în acest moment fosta Tabăra Școlară de la Arbanasi nu îndeplinește condiții nici măcar pentru cazarea copiilor.

Vom înainta Instituțiilor Statului memorii justificative care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoștință de cauză și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgentă, iar acțiunea va fi ferma și bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locație părăsită.”, a declarat primarul din Beceni.

”Deocamdată, persoanele care ar declara că au intrat în contact cu persoane infectate ar fi internate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș – București. Doar dacă s-ar depăși capacitatea institutului, iar persoanele respective ar vrea să ajungă la Buzău se va folosi tabăra de la Arbănași. E o situație ipotetică, dar e bine să ne luăm măsuri din timp”, a declarat Denisa Baciu, purtător de cuvânt Prefectura Buzău.

Reamintim că luni, Prefectura Buzău a luat decizia ca Tabără Școlară de la Arbănași să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infectiei cu coronavirus.

Mai trebuie subliniat atât faptul că, de un an de zile nu au mai fost cazați copii la Tabăra de la Arbănași din cauza condițiilor precare de aici. În sezonul rece, tabăra nu dispunede apă și căldură.

Întreaga tabără este administrată de o singură persoană, pentru că există o interdicție de angajare în taberele școlare.

No votes yet