Share |

Măsură în sprijinul șoferilor luată de conducerea Primăriei Buzău

Statistica Serviciului de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău arată că numai anul trecut s-au produs 30 de accidente rutiere pe șoseaua ocolitoare a județului Buzău. În cel mai scurt timp vor fi montate separatoare de sens pe centura ocolitoare a Buzăului, după ce măsura și-a dovedit eficiența pe primele tronsoane pe care au fost deja montate. Autoritățile au în vedere în momentul de față segmentul de drum dintre Fabrica de Bere și curba de la Pasarela Nehoiu, din vecinătatea pădurii Crângului, după ce, săptămâna trecută Comisia pentru Siguranţa Rutieră a municipiului Buzău a luat decizia respectivă, ca urmare a unei statistici care arată că peste 30 de accidente rutiere s-au produs anul trecut pe porţiunea respectivă din şoseaua centură a Buzăului. Potrivit primarului Constantin Toma, solicitarea în acest sens a venit chiar din partea Poliției Rutiere, după ce anul trecut au avut loc numărul mare de accidente rutiere și, drept urmare comisia de specialitate care funcționează la nivelul Primăriei municipiului Buzău a analizat și a luat decizia respectivă. 

Urmează ca în termen de 30 de zile să fie pusă în practică măsura montării separatoare pe Șoseaua Nordului, până la Fabrica de Bere

Separatoarele de sens determină reducerea vitezei la îngustarea benzii rutiere, în condițiile în care, în momentul de față, pe Șoseaua Nordului, limita de viteză este de 50, maxim 70 de kilometri pe oră, însă, potrivit angajaților de la Rutieră, au fost surprinși care circulau cu peste 100 de kilometri pe oră.

Parapetele din beton vor fi instalate pe axul drumului și vor fi semnalizate cu materiale reflectorizante.

No votes yet