Share |

MAI ESTE DOAR O ZI! Cel mai mare eveniment din acest an, la Buzău! (FOTO)

Preşedintele Klaus Iohannis nu a confirmat încă venirea la Buzău, iar premierul Viorica Dăncilă ar fi anunţat că nu va putea participa la manifestări.

Autorităţi ale statului, oficiali militari din ţară şi din străinătate au fost invitaţi să participe în data de  17 mai la ceremonia de reinaugurare a Cimitirului Eroilor. Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Primăria Buzău organizează în zilele de 16 şi 17 mai la Buzău manifestări dedicate Zilei Eroilor şi aniversării centenarului României, la care sunt aşteptaţi şi oficiali din mai multe ţări beligerante în Primul Război Mondial.

Manifestările vor debuta în seara zilei de 16 mai cu o ceremonie militară de retragere cu torţe pe srăzile oraşului urmată de o ceremonie militară de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

 Cel mai important eveniment din c adrul manifestărilor va avea loc în data de 17 mai, o ceremonie de reinaugurare a Cimitirului Eroilor, care va fi urmată de o paradă militară internaţională la care vor participa militari din Germania, Austria, Italia şi Bulgaria. În Cimitirul Eroilor, inaugurat în 1931, sunt îngropaţi aproape 10.000 de militari căzuţi în Primul Război Mondial: germani, austro-ungari, turci, români, ruşi, bulgari, italieni.

Încă de anul trecut, Primăria municipiului Buzău a inițiat lucrări de refacere a monumentelor din Cimitirul Eroilor. În prezent lucrează pentru asfaltarea şi înfrumuseţarea zonei urmând ca bulevardul pe care este situat cimitirul  să primească denumirea Calea Eroilor.

Autorităţile şi-au luat măsuri de siguranţă pentru buna desfăşurare a evenimentului principal care va marca la Buzău centenarul României. Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploieşti şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, vor angrena peste 270 de jandarmi, iar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, respectiv Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, vor fi angrenaţi peste 160 de poliţişti şi peste 60 de pompieri cu 18 autospeciale de intervenţie. De asemenea, Direcţia de Poliţie Locală Buzău va acţiona cu peste 50 de poliţişti locali.

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor ce vor avea loc în perioada 16-17 mai 2018 pentru sărbătorirea Zilei Eroilor, pe raza municipiului Buzău vor fi impuse următoarele restricţii de circulaţie: În ziua de 16.05.2018, în intervalul orar 08.30 – 12.30 – se va închide bld. Unirii, între intersecţiile DN2 E85 – bld.Unirii şi bld. Unirii – bld. Mareşal Averescu; De asemenea tot în ziua de 16.05.2018, în intervalul orar 21.00 – 23.00 –  vor fi impuse restricţii de circulaţie pe sensul de mers Piaţa Daciei – Aleea Trandafirilor – bld Unirii – Cimitirul Eroilor şi se va închide bld. Unirii între intersecţiile DN2 E85- bld. Unirii şi bld. Unirii – bld. Mareşal Averescu; În perioada 16.05.2018, ora 13.00 – 17.05.2018, ora 19.00– va fi închis bld. Mareşal Averescu pe sensul de mers Crâng către Gară, de la poarta de acces în Parcul Crâng până la intersecţia cu bld. Unirii; Iar în ziua de  05.2018 în intervalul –  08.00 – 19.00 – va fi închis  B-dul Calea Eroilor, între intersecţiile DN2E85 – bld. Unirii şi bld. Unirii-bld. Mareşal Averescu. Pe timpul tuturor activităţilor dedicate aniversării Centenarului României şi comemorării Primului Război Mondial din perioada 14 – 18.05.2018, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău vor acţiona în colaborare cu celelalte 

Your rating: Nimic Average: 2.5 (2 votes)