Share |

Medic din Policlinica Nicolae Titulescu confirmat cu COVID-19

Singurul neurolog din Policlinica Nicolae Titulescu, medicul Dorina Murgociu, a fost diagnosticată cu coronavirus. Doctoriția Murgociu a fost depistată cu coronavirus în urma unui control de rutină, care i s-a efectuat înainte de fi supusă unei intervenții chirurgicale. Pentru că testul a ieșit pozitiv a fost testat și soțul său, iar rezultatul a fost același. Ambii au fost preluați de o ambulanță în cursul zilei de marți și internați la Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

 

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 95.

Cazurile 84 – 95:

Șase dintre aceștia provin din focarul identificat în cartierul Poștă: trei copii cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani și trei adulți cu vârste cuprinse 24 și 35 ani.

Doi dintre pacienții confirmați au prezentat simptomatologie și au fost internați la Spitalul Judetean de Urgență Buzău – Secția Pneumoftiziologie (izolați).

Ceilalți patru pacienți prezintă afecțiuni cronice, iar testarea s-a efectuat în conformitate cu Metodologia Institutului Național de Sănătate Publică cu privire la algoritmul de testare.

Toți pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea  măsurilor ce se impun și stabilirea tuturor contacților.

        

No votes yet