Share |

Metoda "Accidentul" a mai făcut o victimă la Buzău! A fost înșelată o bătrână octogenară

O bătrână octogenară a fost înșelată de o tânără buzoiancă, care a convins-o prin deja consacrata metodă "accidentul"să- dea o sumă importantă de bani. Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, la data de 21 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi despre faptul că o femeie în vârstă de 80 de ani, din localitate, ar fi fost înşelată de o persoană necunoscută prin metoda „accidentul”.

De îndată au fost luate măsuri operative, iar persoana bănuită, o buzoiancă în vârstă de 38 de ani, a fost depistată în flagrant, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza municipiului Buzău.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, asupra femeii au fost identificate sumele de 800 de lei şi 700 de euro, susceptibile că proveneau din comiterea infracţiunii, precum şi alte mijloace de probă ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, o buzoiancă în vârstă de 80 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Poliția avertizează că s-au înmulțit metodele de înșelăciune și atrage atenția cetățenilor asupra modului în care pot acționa pentru a evita asemenea situații: 

Anunțați imediat poliția în cazul în care primiți telefoane sau mesaje prin care vi se solicită să trimiteți bani pentru a ajuta o rudă implicată într-un accident rutier, pentru a intra în posesia unui premiu, ori pentru a beneficia de un serviciu la un preț prea bun ca să fie adevărat.

 

  • Dacă aţi primit un telefon prin care vi se solicită să trimiteți bani pentru a ajuta o rudă implicată într-un accident rutier, verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon.
  • Poliţia sau Parchetul nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo. 
  • Oricine poate fi victima unui accident, însă într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
  • Pentru a împiedica ,,documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
  • În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.
  •  
No votes yet