Share |

MIHĂILEȘTI! 14 ani de lacrimi și durere

Au trecut 14 ani de la unul dintre cele mai grave accidente produse în ultima jumătate de secol în România, tragedia de la Mihăilești. Astăzi, supravieţuitorii tragediei şi o parte dintre rudele sau prietenii celor care au murit atunci şi-au comemorat morţii. Printre victime au fost şi doi jurnalişti Ionuţ Barbu şi Elena Popescu. În fiecare an pe 24 mai, la Mihăileşti se vorbeşte despre eroi, sacrificiu şi datorie.

S-au împlinit 14 ani de la tragedia în urma căreia 18 oameni și-au pierdut viața și alti 13 au fost răniți, după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat.

Printre cei dispăruți atunci se numără pompieri, jurnaliști, șoferi care treceau prin zonă și localnici. Rudele victimelor au ținut o slujbă de pomenire, iar în locul unde a avut loc deflagrația s-au strâns colegi și rude ai celor dispăruți. Pentru militari, amintirea acelor evenimente este încă vie. Mulți nu vor uita niciodată cum și-au pierdut camarazii în acea zi cumplită.

“Chiar dacă au trecut 13 ani, parcă a fost secunda trecută în care m-am despărțit de colegii mei care au plecat la ceruri. Eroii noștri sunt undeva în ceruri, ne supraveghează și ne veghează, ne îndrumă să ne facem datoria de cetățeni oriunde ne vom afla”, spune unul dintre pompierii care au scăpat cu viață din coșmaruld e la Mihăilești.

No votes yet