Share |

Ministrul Petre Daea a ajuns mai devreme la deschiderea festivalului "Toamna Buzoiană"

Petre Daea a ajuns mai devreme la inaugurarea târgului de toamnă, "Toamna buzoiană". Ministrul Agriculturii  şi-a achiziţionat o căsuţă artizanală, săpun de lavandă, bijuterii confecţionate manual, ciocolată de casă, un kilogram de usturoi de Râmnicelu, 10 kilograme de ceapă de apă, dar și o ie de copil pe care a spus că o va dărui omologului său austriac când va merge la Viena.   

Cel mai important, Petre Daea i-a asigurat pe fermieri că în noaptea de 16 octombrie îşi vor primi subvenţiile de stat şi a promis că România nu va renunţa la creşterea porcinelor în gospodării după ce va fi eradicat virusul pestei porcine.   ”Vom continua creşterea porcului în gospodării în condiţii pe care trebuie să le repsectăm, în aşa fel în care să nu mai avem asemenea necaz. Nu ne-a învins virusul pestei porcine africane”, a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii.   Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că începând de săptămâna viitoare se vor face primele repopulări cu porci în judeţele Bihor şi Satu Mare, după ce focarele existente acolo au fost stinse şi nu au mai apărut cazuri noi.    Petre Daea a mai declarat că România a primit de la UE pentru prevenţie şi combatere a pestei porcine africane 60 de milioane de lei până acum, şi ca vor mai veni şi alţi bani, pentru că s-au făcut solicitări pentru 11 milioane de euro", a spus Petre Daea. 

Ministrul agriculturii a fost nevoit să dea explicaţii mai ales pe tema pestei porcine africane, subiect care îngrijorează pe mulţi în această perioadă și a ţinut să dea asigurări că ţăranii vor putea creşte în continuare porci în gospodăriile proprii.

No votes yet