Share |

Ministrul Transporturilor solicitat să vină de urgență la Buzău

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și directorul C.N.A.I.R. Ștefan Ioniță au primit din partea autorităților invitația de a veni la Buzău pentru a discuta despre problema podului vechi de la Mărăcineni, a  Drumului Național 10 și a podului de la Vadu Pașii, cele din urmă serios afectate în urma inundații și alunecări de teren care s-au produs în județul nostru.

„Nu doar pentru județul Buzău este o problemă. Podul de la Mărăcineni face legătura între București și partea Moldovei. Vor începe lucrări de construcție la partea metalică, deci podul vechi va fi închis. Ieri am primit o adresă de la Secția de Drumuri Naționale Buzău în care ne informează că timp de 4-6 zile se vor efectua lucrări la rosturile de dilatație de pe podul nou, sensul de mers București-Iași, iar circulația va fi limitată, adică din două benzi de mers, se va circula pe o singură bandă de mers după care, după ce se va primi avizul de la C.N.A.I.R., care este administratorul drumului, se va ști când anume se va închide podul metalic. Nu va fi în următoarele zile pentru că trebuie refăcute lucrările la rosturile de dilatație din dreptul pilei 3. (…) Împreună cu Consiliul Județean am trimis o invitație directorului C.N.A.I.R. și domnului ministru Șova să vină să evalueze situația din teren pentru că, în urma condițiilor meteo s-au produs alunecări de teren, avem probleme atât la podul în construcție de la Vadu Pașii unde sunt probleme și riscă să fie afectat podul de cale ferată, (…) avem probleme pe DN10, iar podul de la Mărăcineni este bomboana de pe colivă”, a precizat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim în cadrul unei conferințe de presă comune cu Consiliul Județean, organizate miercuri.

Președintele Petre Emanoil Neagu a cerut scuze anticipat șoferilor care vor tranzita zona pentru inconvenientul care se va crea de închiderea podului de la Mărăcineni și a atras atenția că niciuna dintre cele două instituții, Consiliul Județean și Prefectura Buzău, nu stabilesc cum se va circula pe acest pod, singurul care poate lua această decizie fiind administratorul drumului, C.N.A.I.R.

Președintele CJ Buzău a readus în atenție și situația gravă de pe DN 10 care leagă Buzăul de Brașov, subliniind necesitatea de a fi demarate cât mai curând lucrări de reabilitarea șoselei naționale ca urmare a reactivării alunecărilor de teren din mai multe puncte ale drumului. „Ați văzut că oricum sunt probleme de fluență a circulației în zilele aglomerate. E bine totuși că s-a luat decizia reabilitării și cerem scuze, chiar dacă nu suntem implicați, cetățenilor pentru disconfortul creat dar era o lucrare necesară. De asta am chemat aici și Ministerul Transporturilor și C.N.A.I.R. și sunt convins că reprezentanții conducerii companiei și ai ministerului vor face o deplasare la Buzău într-o perioada destul de scurtă. Noi ne vom deplasa în teren alături de ei și vom participa la studiile necesare”, a precizat pre;edintele Neagu.

Directorul C.N.A.I.R. , Ștefan Ioniță a răspuns invitației autorităților județului și a promis că va veni la Buzău, în curând.

Reprezentanții de la Drumuri Naționale  – Secția Buzău s-au întâlnit la București cu conducerea C.N.A.I.R., unde au discutat și studiul de trafic realizat de pe podul de la Mărăcineni, urmând ca toate   măsurile să fie discutate și stabilite la Buzău. În privința amenajării unui pod de pontoane care să preia traficul de pe DJ 203 K, din comuna Mărăcineni, soluția este încă în analiză și discuții cu factorii autorizați.

Miercuri dimineață, muncitorii de la Drumuri Naționale – Secția Buzău au blocat o bandă a podului nou de la Mărăcineni (dinspre Buzău înspre Râmnicu Sărat). Din această cauză, în scurt timp coloana de mașini a ajuns până la giratoriul de la Orizont.

No votes yet