Share |

Noapte de coșmar în tot județul din cauza vântului care a făcut prăpăd

Vremea a făcut prăpăd la Buzău în noaptea de miercuri spre joi. Rafalele au depăşit o sută de km la oră, au rupt copaci, cabluri, au smuls acoperişuri și au făcut multe pagube.
La ieşirea din Buzău către Brăila, balustrada unui pod care traversează o cale ferată industrială s-a desprins din cauza rafalelor puternice şi s-a înclinat spre trotuar.    Problemele au apărut pe o lungime 50 de metri a podului, la balustrada de pe sensul de intrare în Buzău. 

La o fermă zootehnică de lângă Râmnicu Sărat, un plafon s-a prăbuşit peste animale.

Misiunea de salvare a animalelor surprinse sub plafonul prăbuşit de la ferma de lângă Râmnicu Sărat s-a încheiat după miezul nopţii. Din păcate 29 de oi au murit, dar pompierii au reuşit să salveze 159.
Vântul puternic a suflat cu peste 120 de kilometri pe oră și a dat bătăi de cap şoferilor aflaţi în tranzit după ce drumurile naţionale au fost închise. Codul roşu de vânt a izolat judeţul Buzău pe toată durata nopţii, spre nemulţumirea şoferilor aflaţi în tranzit între Bucureşti şi judeţele din Moldova.

Pe drumul european E85 au fost instituite filtre la ieşirile din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat. Zeci de maşini au fost întoarse din drum iar şoferii au fost îndemnaţi să caute cazare.   Mai multe maşini de mare tonaj au fost răsturnate de vântul puternic însă din fericire nimeni nu a fost rănit.

"În ultimele 24 ore, la nivelul județului Buzău, peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, au fost la datorie pentru a sprijini comunitățile afectate de fenomenele meteorologice severe.

Peste 200 de pompieri buzoieni au acționat pentru gestionarea a 52de situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D, în număr de 22. În afara acestor situații, salvatorii au participat la 11intervenții pentru stingerea incendiilor, o misiune de transport a persoanelor dependente de oxigen, 9 misiuni de asigurarea sau degajare a spațiilor ca urmare a desprinderii elementelor de acoperiș, o misiune de salvare a animalelor prin îndepărtarea elementelor de acoperiș prăbușite.

Peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu 150 de autospeciale au fost angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

Peste 40 de jandarmi au desfăşurat activităţi în filtrele instituite în trafic, precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Pentru a se asigura că restricțiile de circulație sunt respectate și nicio persoană nu este pusă în pericol din cauza vremii nefavorabile, echipa Instituției Prefectului - Județul Buzău a făcut verificări pe drumurile naționale, în cursul nopții.", se arată în comunicatul de presă transmis de purtătorul de presă al Prefecturii, Denisa Baciu. 

 

 

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)