Share |

Noi termene avansate de constructor pentru desfășurarea lucrărilor la Podul Mărăcineni

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, i-a convocat în ședință pe reprezentanții firmei de construcții, proiectantul și dirigintele de șantier care se ocupă de lucrările la Podul Mărăcineni. Aceștia au dat asigurări că întârzierile înregistrate în prima parte a derulării proiectului au fost recuperate, lucru confirmat și de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, prezenți la discuții.

În zilele următoare se va încheia montarea cofrajelor și turnarea betonului pe 2 dintre cele 6 deschideri (tronsoane) ale podului, montarea armăturii pe o a treia deschidere, sablarea și vopsirea structurii pe a patra deschidere. Termenul avansat de constructor și de dirigintele de șantier pentru turnarea betonului pe întreaga lungime a podului este 15 iulie, ultimele operațiuni planificate fiind aplicarea unei membrane hidroizolante la 3-4 săptămâni după această dată și turnarea a trei straturi de asfalt (de bază, de legătură și de uzură sau de rulare).

Un alt set de lcurări, care nu vor întârzia reluarea traficului pe podul vechi de la Mărăcineni, vor fi efectuate la pilonii podului, prin injectarea de beton în fisurile apărute de-a lungul timpului.

No votes yet