Share |

O ciupercă numită "Diversiune", mai periculoasă decât ciuperca ce atacă în prezent copacii din Pădurea Crâng

O știre falsă a devenit virală în mediul online și anume că Primăria ar tăia copacii sănătoși din Pădurea Crâng, în scopul unor interese imobiliare și în scurt timp a ajuns să fie exploatată la maxim de adversarii politici ai primarului Constantin Toma. Acesta din urmă a lăsat pentru câteva zile problemele administrației publice locale pentru a se reculege după moartea mamei sale, pe care a înmormântat-o duminică. Exact în aceste momente, pe paginile de socializare se rostogolește știrea potrivit căreia Crângul s-ar defrișa cu scopul de a fi vândut la bucată. 

De acum doi ani, Ocolul Silvic Buzău a pus în practică o campanie de înlăturare a copacilor bolnavi, care au fost marcați de către pădurari în vederea tăierii, așa încât, răspândirea ciupercii să poată fi stopată. 

"Boala olandeza"se nume;te ciuperca ce a îmbolnăvit, deja, o mulțime de exemplare din Padurea Crâgului ,aflată de anul trecut în proprietatea domeniului public al municipiului Buzău, boală care s-a răspândit rapid și la arborii din parc. Ca urmare, reprezentanții din Palatul Comunal și cei de la S.C. Urbis Serv au evaluat situația și au decis că este nevoie să se procedeze urgent la tăierea copacilor bolnavi.
Încă de anul trecut, Directia Silvica a efectuat tăieri ale ulmilor afectați în zona pe care o administrează.
"Boala olandeză" a ulmilor sau cum au descris-o specialişti în termeni populari - cancerul copacilor a atacat sute de arbori din Pădurea Crîng. 
Este vorba despre o ciupercă asiatică depistată în Buzău încă de anul trecut și care, din păcate, nu poate fi combătută de niciun tratament. Mai grav este că boala se transmite cu rapiditate de la un arbore la altul și că singura salvare a pădurii este tăierea celor bolnavi. Lucru care s-a și întâmplat. Sute de arbori din specia ulm au fost deja puși la pământ de către specialiștii Primăriei și ai Ocolului Silvic, care au anunțat, în același timp, că tăierile vor continua până vor elimina copacii bolnavi. 
Tăierile de copaci uscați practicate de Ocolul Silvic Buzău în pădurea Crâng au ajuns într-o zonă apropiată de gardul parcului dintre poarta Crângului și a Spitalul Judeţean.
Potrivit Campus TV, buzoienii care au auzit zgomotul de drujbe au sesizat imediat Primăria că se fac tăieri de copaci pe domeniul public.
Trebuie subliniat un aspect foarte important, care practic anulează toată zvonistica din aceste zile și anume că Direcţia Silvică Buzău este singura în măsură să gestioneze pădurea Crâng.

Your rating: Nimic Average: 1 (1 vote)