Share |

O nouă instituție din județul Buzău își mută sediul în Galleria Mall

O ală instituţie publică își mută sediul în Galeria Mall, după Judecătoria Buzău şi Evidenţa Populaţiei. În curând, aici va fi mutată acolo şi biblioteca judeţeană deoarece sediul Bibliotecii Judeţene va fi reabilitat cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro.

Biblioteca trebuie mutată temporar într-o altă locaţie. Dintre cele două oferte agreate de Consiliul Județean, cea depusă de Galleria Mall a fost considerată cea mai potrivită pentru a primi fondul de carte. 

Reprezentanţii Galleria Mall vor pune la dispoziţia bibliotecii, pentru găzduirea fondului de carte, o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Suplimentar se vor oferi  gratuit încă 105 metri pătraţi, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii instituţiei. Reprezentanţii centrului comercial au la dispoziţie 90 de zile pentru a muta întregul fond de carte. Contractul a fost încheiat pe zece ani, contra unei sume de 3.9 euro/mp lunar, plus 4.6 euro/mp lunar, costuri de întreţinere.

Firma câştigătoare se obligă să asigure mutarea gratuită a celor peste 680 de tone de carte. Galleria Mall urmează să obțină autorizaţiile de securitate la incendiu şi va asigura posibilitatea de stingere cu aerosoli şi amenajarea camerei serverelor. 

No votes yet