Share |

O parte din marfă, în loc să fie distrusă, ajungea la polițist

Lucian Ștefan, ofițerul de la Postul de Poliție Pârscov, a fost prins în flagrant în timp ce primea 50 de cartușe de țigări contrafăcute, dintr-un lot a cărui distrugere avea sarcina să o supravegheze. Complicii polițistului au fost doi angajați ai unei societăți comerciale însărcinată cu distrugerea țigărilor de contrabandă.

Oamenii legii aveau informații că polițistul lua o parte din țigările destinate distrugerii și i-au organizat, săptămâna trecută, un flagrant.

Pe site-ul oficial al Direcției Generale Anticorupție a fost publicat comunicatul de presă cu privire la acest caz:

 „Ofițerii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au organizat şi realizat, la data de 07.06.2018, prinderea în flagrant a unui agent de poliție de la un post de poliție comunală din cadrul I.P.J. Buzău, în timp ce primea cu titlu de mită 50 de cartușe de țigări, de la două persoane, angajați ai unei societăți comerciale având ca atribuții distrugerea țigărilor de contrabandă confiscate în urma activităților specifice. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la deținere ilegală de produse accizabile iar, ulterior, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la începutul acestui an, ofițerii D.G.A – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, s-au sesizat din oficiu cu privire la existența unor suspiciuni referitoare la întocmirea nereală a procesului-verbal de distrugere a țigaretelor de contrabandă de către comisia de distrugere compusă din agentul de poliție, doi lucrători vamali din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați, precum și din reprezentanți ai unei societăți comerciale. Conform suspiciunii, în procesele verbale încheiate cu această ocazie, comisia atesta distrugerea întregii cantități de țigări de contrabandă, deși în realitate nu se întâmpla acest fapt.

Cu privire la acest aspect, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău care a întocmit dosar penal și a dispus efectuarea de cercetări în urma cărora s-a stabilit că, în perioada 04 – 08.06.2018, la sediul unei societăți comerciale din județul Buzău a avut loc o nouă operațiune de distrugere a unei cantități de țigări de contrabandă. Întrucât din probele administrate rezulta că operațiunea de distrugere nu a fost efectuată în totalitate, precum și probabilitatea săvârșirii unor fapte penale, procurorul de caz a dispus organizarea unei acțiuni de prindere în flagrant, prilej cu care agentul de poliție a fost surprins în timp ce primea mită de la cei doi angajați ai societății comerciale care ar fi trebuit să distrugă țigările de contrabandă. Cu acest prilej, au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 8 baxuri cu țigări (82.000 țigarete).”

La rândul lor, cei doi angajați ai societății comerciale care au oferit mita sunt cercetați, sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și deținere ilegală de produse accizabile.

No votes yet