Share |

OFENSIVĂ împotriva PLETELOR! Unitate de învățământ din Buzău care vrea ca toți elevii săi să fie tunși (FOTO REGULAMENT!)

Două unități de învățământ din țară, unul din Buzău, au introdus în regulamentele școlare obligația elevilor de a veni tunși la școală. Unul este Colegiul Național "Costache Negri", care nu mai primește elevii de sex masculin cu plete șa școală, celălalt este Colegioul Național "Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău"

În plus, la Colegiul buzoian merge mai departe și nu le dă voie elevilor să poarte nici măcar barbă.

Această situație a fost sesizată de grupul civic ”Părinții cer schimbare”, mai exact pe pagina sa de Facebook, dar cele două regulamente sunt publicate și pe paginile de internet ale colegiilor respective.

În anul 2017, mai mulţi elevi de clasele a 11-a şi a 12- de la Liceul Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoşi din şcoală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă și au fost trimişi să se tundă sau să se bărbierească.

Unul dintre elevi, Tudor Helgiu, a protestat față de decizia școlii și a ajuns chiar în instanță cu această problemă.

În cele din urmă, Tudor Helgiu a câștigat. El și-a păstrat părul la lungimea dorită. Astăzi, Tudor Helgiu ocupă poziția de Avocat al Elevului, Consiliul Judetean al Elevilor Cluj.

No votes yet