Share |

ORDINE DE DESTITUIRE! Șefele Inspectoratului Școlar Județean date jos din funcții!

În această dimineață, pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Buzău a sosit ordinul de destituire a celor trei inspectoare care conduc instituția, Florina Stoian, Daniela Palcău și Nela Wamsiedel.

Documentul vin e după ce Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău s-au adresat instanței pentru a anula ordinul de demitere ce urmează să fie transmis de Ministerul Educației, în urma evaluării încheiate cu calificativul „nesatisfăcător”.

Cele trei consideră că evaluarea a fost incorectă. Șefele IȘJ Buzău au contestat în contencios administrativ calificativul primit și au solicitat chiar să nu fie demisionate până când nu se soluționează litigiul.

Florina Stoian și Daniela Palcău au semnat o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva funcţionarilor care, spun ele, le-ar fi greșit evaluarea.

La evaluare, inspectorii generali au primit calificativul nesatisfăcător, dar au făcut contestaţie, reclamând faptul că le-au fost schimbate fişele, unde punctajele erau mult mai mici decât evaluările iniţiale.

Din informațiile noastre, opțiunea Ministerului  Educației pentru funcția de inspector general școlar este profesorul Otilia Trifan, iar pentru una din funcțiile de adjunct, profesorul Daniela Lăptoiu din Râmnicu Sărat.

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)