Share |

Pârâul Câlnău a inundat un drum județean

Circulaţia pe drumul judeţean care leagă comunele Pardoşi şi Murgeşti a fost închisă în noaptea de miercuri spre joi, după ce o porţiune din şosea a fost inundată ca urmare a creşterii temperaturii care a dus la topirea a bruscă a zăpezii și creșterea debitului pârâului din zonă.

Potrivit  „Stiri de Buzău”, drumul este inundat pe un segment paralel cu albia pârâului Câlnău, ale cărui ape au acoperit peste 100 de metri din şoseaua pietruită, iar noroaiele fac şi mai dificil accesul autoturismelor mici.

  ”Acum are 20 de centimetri şi pare că apa se retrage. De vină este ANIF, cei care deţin albia majoră a pârâului şi care au plantat foarte mulţi arbuşti pe maluri, care se comportă precum o perdea care reţine aluviuni, grohotiş şi resturi aduse de apă. Şi podul din aval este în pericol pentru că albia se sugrumă iar apa iese din matcă. Ar trebui să îşi taie pomii de pe maluri”, a precizat Ştefan Nicuşor, primarul din Pardoşi, pentru „Stiri de Buzău”.   

El a mai spus  că nivelul apei de pe drum a scăzut sub 20 de centimetri şi s-a retras pe o porţiune de numai 50 de metri, circulaţia auto fiind posibilă.

Joi dimineaţă, la fața locului au ajuns și reprezentanții Consiliului Județean, cu scopul de a stabili măsurile prin care să fie prevenită inundarea şoselei. 

 Problema respectivă generează multă nemulțumire în rândul localnicilor, care se plâng că noroaiele fac deseori imposibilă circulaţia cu maşini mici şi destul de frecvent şoseaua devine impracticabilă din cauza inundaţiilor și cer să se demareze cât mai rapid lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, care să includă şi amenajarea unor sisteme de scurgere a apei. 

No votes yet