Share |

Pacient spânzurat la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca

Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca se află din nou în mijlocul unui scandal, după ce, potrivit publicației „Reporter buzoian”, un pacient de 46 de ani, din comuna C.A.Rosetti, recent internat, a fost găsit spânzurat în incinta Secției Nifon.

Grozăvia a avut loc sâmbătă, dar informațiile despre caz au apărut abia în ultimele zile, familia bărbatului fiind hotărâtă să dea spitalul în judecată, considerând că angajații de aici sunt resăonsabilide producerea tragediei și spun că bărbatul s-ar fi simțit rău din momentul în care i s-a schimbat tratamentul.

El a fost internat pe data de 24 aprilie,  după ce s-a simțit rău câteva zile la rând. Avea atacuri de panică, pusee de tensiune și, potrivit aceleiași surse, traversa un episod depresiv. Pe data de 28 aprilie nu a mai răspuns la telefon, iar soția sa a alertat personalul spitalului.

Dispăruse din salonul spitalului și l-au găsit după mai multe căutări spânzurat de un copac aflat în latura estică a curții spitalului.

Bărbatul avea o familie frumoasă, era tatăl a doi copii și muncea de câțiva ani în străinătate. Nimeni dintre cei care îl cunoșteau nu s-ar fi gândit că ar putea recurge la un asemenea gest.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz. O anchetă în paralel desfășoaă și conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca pentru a stabili dacă supraveghetorii și-au făcut treaba așa cum trebuie.

În urmă cu doi ani, Marian Trandaf, un deținut care și-a ucis mama cu sânge rece și care era internat la Secția Ojasca, a reușit să evadeze ținând pe jar autoritățile și poplația din zonă. A fost găsit mort, după trei zile de căutări la marginea unei păduri din localitatea Mierea.

La vremea respectivă, conducerea Spitalului Săpoca a invocat numărul mic de supraveghetori care nu îi permiten să asigure o pază corespunzătoare în toate secțiile spitalului.

No votes yet