Share |

Panică în rândul profesorilor după ce un angajat al IȘJ a fost confirmat cu COVID-19! Organizarea BAC-ului ar putea fi afectată.

Surse demne de încredere suțin că la nivelul conducerii IȘJ se știa încă de la începutul săptămânii că D.T., angajat al compartimentului tehnic din cadrul instituției, se simte rău și că prezintă simptome specifice coronavirusului și, cu toate acestea, instituția nu a luat nicio măsură pentru a preveni posibilele infectări în rândul profesorilor.

Ba mai mult, încă de la începutul săptămânii, profesorii implicați în organizarea BAC-ului, au fost chemați pe rând la sediul Inspectoratului Școlar pentru a ridica documente specifice, iar un fapt remarcat de majoritatea celor care au trecut în ultimele zile pragul IȘJ este acela că majoritatea anjgajaților instituției nu purtau mască de protecție sau o purtau incorect. Inclusiv miercuri, deși D.T a intrase oficial în rândul suspecților de coronavirus cu o zi înainte, când DSP i-a recoltat material bilogic în vederea testării pentru depistarea COVID-19.

Bărbatul s-a simțit rău la sfârșitul săptămânii trecute, iar la începutul acestei săptămâni simptomele s-au agravat  și a luat legătura cu DSP Buzău. Miercuri seară, Direcția de Sănătate Publică a comunicat că rezultatul testului este pozitiv.

Nu este exclus, spun sursele noastre, ca din cauza acestei situații să fie afectată organizarea BAC-ului la nivelul județului Buzău.

No votes yet