Share |

Pariu pe transformarea radicală a municipiului Buzău (FOTO)

Planul strategic de dezvoltare a municipiului Buzău, lansat de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, în cadrul unei conferințe de presă organizată săptămâna trecută, va tranforma Buzăul radical, cu scopul de a atrage "ca un magnet" investitorii, dar și turiștii. 

Din  câte se pare, Calea Eroilor a constituit startul transformărilor prin care municipiul Buzău va urma să treacă în următorii 12 ani.  

Concretizarea Planului strategic de dezvoltare a municipiului Buzău va fi coordonată de un Consiliu de dezvoltare a municipiului Buzău, care va fi mandatat în acest sens până în anul 2030.  

Dezvoltarea orașului, conform planului strategic, se va realiza pe patru direcții importante: social, economic, educațional și cultural. Este un plan ambițios, care are în vedere o transformare evidentă a municipiului Buzău.  

Unul dintre obiectivele primarului este acela de a transforma o parte din aeroportul militar de la Boboc în aeroport civil, cu facilități pentru transportul civil și de marfă, pentru a putea deservi partea de est a României.  

În plan urbanistic, Buzăul va fi refațetat așa încât să concureze cu marile orașe ale țării. Asemenea capitalelor cu renume, Buzăul va fi traversat de un canal cu apă curgătoare. Obiectivul este aproape de a prinde contur,  primarul Toma anunțând că săptămâna aceasta se va întâlni cu un grup de arhitecți pentru a pune cât mai curând în practică proiectul.  

"Am lansat Planul strategic de dezvoltare a municipiului Buzau pana in 2030. 
Viziunea noastra despre cum va arata Buzaul in 2030 este "Buzaul- oras magnet"! Magnet pentru locuitorii sai, pentru investitori, pentru turisti. 
Lucrarile la acest Plan strategic de dezvoltare au inceput efectiv acum un an, s-a muncit mult, va invit si pe dumneavoastra sa cititi planul si sa veniti cu propuneri de imbunatatire. In etapa urmatoare vom stabili planul detaliat pentru fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, cu termene si responsabili, astfel incat pas cu pas orasul nostru sa devina cat mai atractiv si mai competitiv.", a anunțat primarul Constantin Toma cu ocazia lansării Planului de dezvoltare a municipiului Buzău. 

No votes yet