Share |

POLIȚIA LOCALĂ PE UN BUTOI DE PULBERE! Polițiștii acționați în instanță după ce l-au țepuit tocmai pe.....

L-au țepuit tocmai pe cel care i-a reprezentat în instanță, în procesele intentate autorității locale a municipiului Buzău pentru anularea  hotărârilor care îi lăsa fără locuri de muncă și anume pe avocatul Oana Tănăsică. Informația noastră este că banii s-au strâns, dar nu au mai ajuns la avocat. 

Avocatul Oana Tănăsică, care i-a reprezentat pe cei 250 de polițiștii locali în procesele respective are de recuperat sume importante de la aceștia, reprezentând onorariile de reprezentare în instanță, bani pe care  nu i-a văzut nici până în prezent. 

Pe portalul Judecătoriei Buzău a fost publicată, la începutul acestei luni, soluția stabilită de instanță  la cererea formulată de BEJ Popescu Adrian Gabriel, care a solicitat încunviințarea executării silite pentru recuperarea sumelor ce fac obiectul titlului executoriu, menţionate în dreptul numelui fiecărui debitor, la care se adaugă cheltuielile de executare silită, împotriva fiecărui polițist local în parte indicat nominal, bani care se cuvin avocatului Oana Tănăsică. 

Vezi  link!  http://portal.just.ro/200/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=2000000000023765...

Problema este destul de delicată deoarece, conform informațiile pe care le avem,  o parte dintre polițișii locali au constribuit cu sume importante de bani la un fond care s-a creat la nivelul instituției special pentru plata onorariului avocatului, bani despre care acum nu se mai știe nimic. Acest fapt nu a făcut decât să agite spiritele în rîndul polițiștilor care sunt gata să declanșeze un mare scandal. 

Reamintim că procesul deschis în vara anului trecut, odată cu decizia Primăriei de a transforma Poliţia Locală în instituţie cu personalitate juridică, s-a încheiat în luna iunie  la Curtea de Apel Ploieşti cu victorie de partea poliţiştilor locali. Magistraţii au decis, definitiv, suspendarea hotărârilor de Consiliu Local, prin care era stabilită o nouă organigramă pentru Poliţia Locală Buzău. Prin sentinţa Curtea de Apel Ploieşti, poliţiştii locali și-au păstrat posturile, cel puţin până în momentul în care procesele pe fond avute cu Primăria se vor încheia.  „Poliţiştii locali au câştigat suspendarea hotărârilor CLM numărul 120 şi 121 care vizau, practic, înfiinţarea Poliţiei Locale, inclusiv organigrama, cu personalul Poliţiei Locale. S-a dispus în mod definitiv suspendarea acestor două hotărâri până la soluţionarea acţiunii în anularea lor. Deci prin hotărîrea 120 s-a înfiinţat Poliţia Locală cu personalitate juridică proprie, iar prin hotărîrea 121 se aprobase Reglamentul de funcţionare al acesteia. Se menţin, în continuare, locurile de muncă ale poliţiştilor locali şi urmează să se judece pe fond”, declara avocata poliţiştilor locali, Oana Tănăsică, la vremea respectivă.
 

No votes yet