Share |

POMPIERII ÎN ACȚIUNE! Zeci de intervenții ca urmare a problemelor create de ploaie în câteva ore

O zi extrem de solicitantă, astăzi, pentru pompierii buzoieni, care au fost nevoiți să răsundă unui număr covârșitor de solicitări venite din partea cetățenilor ca urmare a problemelor create de ploaie.  O casă de pe strada Viilor, din municipiul Buzău,  a fost inundată, un canal de scurgere de pe strada  Frăsinet a rămas fără capac din cauza apei care a refulat, iar un autoturism a rămas înțepenit în gaura din carosabil. La Grădiniţa „Boboceii” din cartierul Micro 3, pompierii au fost solicitați pentru a scoate apa din subsolul clădirii.  INtervenții similare au avut loc pe strada Bradului, strada Micșunelelor, într-un spațiu comercial de pe strada Emil Ionescu din Râmnicu Sărat, într-o gospodărie din localitatea Mătești, în subsolul unui bloc din cartierul Broșteni.  

În urma tornetului format pe E85, la kilometrul  149, s-au depus aluviuni și a fost nevoie de intervenția Secției de Drumuri Naționale cu un utilaj pentru a degaja carosabilul.  

194 de abonați din localitățile Sculelnici și Năieni au rămas fără curent electric.  

Potrivit Biroului de Presă al ISU, pompierii fac faţă situaţiei cu lucrătorii aflaţi în tură de serviciu, ceilalţi colegi fiind în situaţia de aşteptare la nevoie să intervină dacă situaţia o va impune.    Reamintim că ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru 9 judeţe din centrul ţării, valabilă miercuri, de la ora 9.00 la 23.00. De asemenea, meteorologii au emis şi un cod galben de ploi torenţiale, valabil tot miercuri.   Codul portocaliu de furtuni vizează judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi zona de deal şi de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Bacău şi Braşov. Meteorologii avertizează că în aceste judeţe va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi pe arii restrânse 60-70 l/mp. Avertizarea cod portocaliu de furtuni este valabilă miercuri, de la ora 9.00 la ora 23.00. 
 

No votes yet