Share |

Practicile depistate în urma controalelor obligă autoritățile să sesizeze RAR București

Transportul în comun pe rutele din judeţ continuă să lase mult de dorit, atât în privinţa confortului și de aceea, miercuri, , alături de reprezentanții RAR și ai Consiliului Județean Buzău, au demarat un control în urma căruia au descoperit nereguli din cele mai grave.
”Până în momentul de faţă avem constatate abateri privind transportul mai multor călători decât se prevede certificatul de înmatriculare, nepurtarea centurii de siguranţă la conducătorii auto, iar ca stare tehnică avem o singură abatere, urme uşoare de rugină pe caroseria exterioară a autovehiculului de transport”, a subliniat comisar şef Silviu Dinu, Serviciul Rutier IPJ Buzău.

A rămas o abatere constantă depăşirea numărului de călători prevăzut în talon, dar au fost depistaţi şi şoferi care nu purtau centura de siguranţă, sau autobuze vechi şi pline de rugină. 

Potrivit autorităților, patronii firmelor de transport apelează, mai nou,la un alt tertip și anume, inspecţia tehnică a maşinilor este făcută, cel mai adesea, în zilele de sîmbătă, atunci cînd Registrul Auto Român nu monitorizează şedinţele de verificare a autovehiculelor.  Tocmai de aceea, comisia de transport din cadrul consiliului judeţean a făcut o sesizare la RAR Bucureşti, pentru a stopa astfel de practici.

"În urma acestor verificări de astăzi şi de săptămâna viitoare vom face o solicitare la Registrul Auto Român filiala Bucureşti, unde solicităm ca perioada de monitorizare a RAR-ului către staţiile de ITP să fie monitorizate luni – vineri, nepermiţând ca inspecţia tehnică să se facă sâmbăta când RAR-ul nu verifică, pentru că acel autobuz care era pln de rugină a făcut ITP-ul într-o zi de sâmbătă când logic, nu era monitorizat”, a menţionat Adrian Petre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Patronii firmelor de pe traseele judeţene riscă ridicarea taloanelor autovehiculelor sau chiar pierderea licenţei de transport. 

No votes yet