Share |

Prefectura gata să o execute pe șefa Gărzii de Mediu cu două delațiuni pe care semnatarii nu le recunosc

Două delațiuni suspecte țin ocupate de aproape două săptămâni două instituții importante, Primăria Beceni și Garda de Mediu.

Ambele reclamații s-au aflat în posesia Prefecturii Buzău și fac referire la modul în care primarul de la Beceni, Laurențiu Constantin Dumitru, gestionează deșeurile la nivelul comunei, dar și precizări cu privire la interese și afaceri pe care acesta le-ar avea împreună cu comisarul Gărzii de Mediu, Carmen Ichim.

Interesant este faptul că despre conținutul celor două reclamații, care nu se mai știe acum pe ce căi au ajuns la Prefectură, semnatarii au aflat abia după ce ele au fost transmise mai departe Comisaritului General al Gărzii Naționale de Mediu, cu mențiunea expresă din partea reprezentantului Guvernului în teritoriu că imparțialitatea Gărzii de Mediu Buzău este pusă la îndoială și că de aceea nu poate desfășura verificări la Beceni. Prefectura a solicitat Gărzii Naționale de Mediu să efectueze verificările la Beceni.

Numai că, surpriza surprizelor, cele două delațiuni trimise de Prefectură Gărzii Naționale de Mediu nu au fost recunoscute de „semnatari”. Din informațiile noastre, unul dintre ei chiar s-a adresat oamenilor legii, pentru că, spune el, nu a scris niciodată o asmenea reclamație. Celălalt recunoaște că a sesizat Prefectura cu privire la maniera în care primarul Beceniului gestionează deșeurile menajere, dar pe hârtia semnată de el și depusă la Prefectură nu apare nicio mențiune cu privire la presupuse afaceri pe care le-ar avea la comun comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim și primarul comunei Beceni, Laurențiu Constantin Dumitru.

Practic, potrivit celor doi „semnatari” ai reclamațiilor cu pricina, Mircea B. și Mihăiță B., cele două documente sunt falsuri în toată regula, ticluite cu scopul de a o compromite pe șefa Gărzii de Mediu, Carmen Ichim și de a-i da bătăi de cap primarului de la Beceni, cu un control de la centru.

Atât comisarul șef al Gărzii de Mediu, cât și primarul Beceniului intenționează să se adreseze oamenilor legii, după ce, așa cum am mai spus, unul dintre semnatari a facut-o deja.

Interesant este că de când primarul Laurențiu Dumitru și șeful Grăzii de Mediu Buzău, Carmn Ichim, s-au opus măsurii de înființare la Beceni a centrului de carantinare a bolnavilor de coronavirus, Beceniul a devenit un fel de câmp de bătălie pe care Prefectura se războiește cu Garda de Mediu.

În urmă cu aproape două săptămâni, la Beceni a avut loc o adevărată desfășurare de forțe, în frunte cu pompierii , pentru un foc de paie ude, pe care un cetățean l-a aprins în ograda sa. Cetățeanul în cazuă a declarat pentru „Gazeta Buzoiană”la momentul respectiv, că pompierii ar fi pretins în fața polițiștilor că au primit chiar de la Prefectură sesizare că la Beceni arde un foc necontrolat.

În final, Comisariatul General al Gărzii de Mediu a considerat că de cele două sesizări se poate ocupa fără probleme instituția subordonată de la Buzău.

No votes yet