Share |

Preotul Mihail Milea, protest la București, în fața Casei Poporului! (GALERIE FOTO)

Însoțit de un grup generos de buzoieni, cunoscutul preot misionar buzoian Mihail Milea a participar duminică la București, la marșul organizat de  Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) şi Asociatia “Calea Neamului” împotriva Codului Administrativ.

Aproximativ o mie de protestatari, nemulţumiţi de adoptarea Codului Administrativ, au manifestat, duminică, la Palatul Cotroceni, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului promulgării legii, implicit a prevederii privind desfiinţarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne în administraţia publică.

Iniţial, manifestanţii s-au strâns în Piaţa Constituţiei şi apoi au pornit în marş spre Piaţa Universităţii şi au ajuns, după care au merrs în faţa Palatului Cotroceni.

Oamenii i-au cerut preşedintelui să nu promulge Codul Administrativ, votat de Parlament la începutul lunii iulie. 
Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.
"Noi am mers la București din spirit de solidaritate cu românii din Harghita, Covasna, Mureş, deoarece vor deveni minoritari în țara lor, autoritatea statului va fi diminuată în această zonă din cauza Codului Administrativ. În plus, un lucru care ne alarmează este că în instituţii va fi introdusă limba maghiară ca a doua limbă oficială", a precizat preotul Mihail Milea.

Your rating: Nimic Average: 4.5 (2 votes)