Share |

Prima zăpadă, ambuteiaje în trafic și autocar răsturnat lângă Râmnicu Sărat

Un autocar cu 15 pasageri s-a răsturnat aproape de Râmnicu Sărat, la Oreavu, iar pe un drum județean, câteva autoturisme s-au blocat timp de o jumătate de oră, pentru că un autoturism s-a blocat la rândul său într-un sul de zăpadă și a ajuns de-a curmezişul şoselei.

Înainte de ora 7:00, în dreptul localității Oreavu, autocarul la care ne-am referit se deplasa dinspre Buzău către Râmnicu Sărat și din cauza neadaptării vitezei la condițiile de circula

ție a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe o parte. Șoferul şi cei 15 pasageri au ieşit nevătămaţi din vehicul. La locul accidentului au ajuns ambulanţe SAJ şi SMURD pentru a prelua pasageri răniți, dar nimeni nu a avut nevoie de ajutor medical și au aşteptat o altă cursă pentru a fi preluaţi.

Un incident a fost semnalat pe drumul care leagă Poşta Câlnău de Cochirleanca. O şoferiţă a pierdut controlul maşinii din cauza sulurilor produse pe șosea şi ajuns de-a curmezişul, în apropierea satului Boboc Gară. Autoturisme au rămas în spatele ei, fără ca şoferii să mai poată face vreo manevră de ieşire din ambuteiaj, motiv pentru care a fost solicitat un utilaj al Primăriei Cochirleanca, pentru a deschide traficul.

Responsabilii Prefecturii au informat că de aseară au acţionat pe toate drumurile naţionale un număr de 35 de utilaje de deszăpezire, care au împrăştiat aproape 300 de tone de material antiderapant. Şi în municipiul Buzău, s-a acţionat acolo unde exista riscul de apariţie a poleiului, în special pe poduri şi pe şoseaua de centură. Începând de duminică seară, judeţul Buzău a intrat sub cod galben de ninsori. Meteorologii au emis o avertizare privind ninsori moderate cantitativ, lapoviţă şi ploi. Potrivit estimărilor, ninsoarea se va transforma, luni, în lapoviţă şi ploaie. Vântul îşi face şi el simţită prezenţa, suflând în rafale cu până la 40-50km/h.

No votes yet