Share |

Primarul Constantin Toma a făcut astăzi anunțul pe care buzoienii îl așteaptă de doi ani

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a făcut luni dimineață un anunț mult așteptat de buzoieni: Pădurea Crâng a trecut în proprietatea municipiului Buzău. Cu spijinul deputaţilor Marcel Ciolacu şi Dănuţ Păle, Pădurea Crâng a fost transferată din proprietatea Direcţiei Silvice în proprietatea oraşului Buzău, încheindu-se astfel eforturile pe acre municipalitatea le face de doi ani pemtru realizarea acestui obiectiv.

Pădurea din a cărei alcătuire face parte și Parcul Crâng este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu.

”Vineri, 27 iulie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea numărul 220 pe 2018 privind trecerea în proprietate publică a municipiului Buzău a pădurii Crâng. Este un lucru extrem de important pentru că iată se termină o luptă de vreo doi ani de zile. Cu foarte multe intervenţii şi mai ales cu spijinul deputaţilor Marcel Ciolacu şi Dănuţ Păle s-a reuşit ca această pădure să revină municipiului”, a declarat primarul Constantin Toma. Edilul Buzăului face referire la Decretul pentru promulgarea Legii privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională-vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale (PL-x 125/14.03.2018). Primarul Constantin Toma promite că va transforma Crângul în cel mai mare parc din România, prin proiecte ce urmează a fi discutate în perioada următoare. ”Urmează nişte paşi prin care trebuie să transformăm această pădure de 182 de hectare în parc. Vom avea cel mai mare parc din România lipit de o localitate şi avem o oportunitate extraordinară de a face un loc şi mai frumos pentru buzoieni şi nu numai. Putem crea aici o mare atracţie naţională şi în acelaşi timp vom pune în valoare aşa cum trebuie această avere inestimabilă pe care o are municipiul Buzău”, anunțat primarul Constantin Toma.

Pădurea Crâng a mai fost redată municipiului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul liberal , I.C. Brătianu, după ce oraşul Buzău a dobândit-o în Justiţie după un proces de 100 de ani cu Episcopia Buzăului, dar a intrat în proprietatea statului, după instaurarea regimului comunist, municipalităţii rămânându-i dreptul de administrare doar pentru zece hectare, atât cât se întinde parcul amenajat pentru promenadă.

No votes yet