Share |

Primarul Toma, azi, în CLM: "Domnule consilier, mințiți! Sunteți bărbat? Nu ați demonstrat acest lucru!" Vezi aici cine a primit perdaful!

Hotărârea Consiliului Local Municipal nr 120, prin care polițiștii locali în exercițiu și aspiranții la funcția respectivă sunt obligați să susțină probe sportive a născut din nou pasiuni vii în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, care a avut loc vineri dimineață la Palatul Comunal. Disputa dintre secretarul municipiului Buzău, Eduard Pistol și consilierul municipal PNL Constantin Ionescu, care îl acuză că a modificat fără acordul său proiectul care a stat la baza hotărârii a fost curmată la un moment dat de primarul Constantin Toma, care a promis că va face lumină în acest caz.

De altfel, Ionescu a fost cel care l-a acuzat pe primar că a personalizat în mod neconstituțional hotărîrea care a avut la bază proiectul pe care l-a inițiat personal: "Să înțeleg, domnule primar, că acest proiect de hotărâre l-ați personalizat pe anumite categorii ale Poliției Locale, fiind sau nu constituțional acest lucru? Mai mult, pe acel proiect de hotărâre pe care  eu l-am inițiat, cineva a făcut o intervenție la punctul 2, fără suport legal, fără acordul inițiatorului ca amendament în CLM. De aceea eu îl consider ilegal, fapt pentru care consilierii PNL nu vor mai vota în niciun fel acest proiect de hotărâre"

La finalul intervenției lui Ionescu, cu un calm care nu prevestea deloc perdaful pe care urma să i-l tragă, primarul orașului Constantin Toma i s-a adresat acuzându-l că minte și că are martori care au participat la discuțiile care s-au purtat pe marginea modificării proiectului prin care Ionescu îi obligă pe polițiști să susțină probele sportive.

"Domnule consilier Ionescu, mințiți! Sunt și martori ai momentului când, împreună cu secretarul municipiului Buzău ați refăcut textul la prima hotărâre de Consiliu Local. Erau inclusiv greșeli de gramatică ce trebuiau corectate. Am două pagini aici, pe care o să le arăt deseară la o televiziune, ca să arăt că este inadmisibil ce faceți.  Aveți curaj? Sunteți bărbat? Până acum nu ați demonstrat acest lucru.  Dați-ne în judecată pe mine și de secretarul municipiului, duceți-ne la Parchet! Vom fi onorați. Ce ați fi vrut ca în cazul în care nu iau probleme sportive polițiștii locali? Să le dăm flori și decorații acestor oameni dacă aveau concurs? ", a întrebat Constantin Toma.

Și secretarul municipiului, juristul Eduard Pistol, a luat poziție prezentând o serie de argumente legale, după care, la rândul său i s-a adresat consilierului municipal Constantin Ionescu întrebându-l ce ar fi trebuit să se întâmple în cazul în care un polițist nu ia probele.

"Nu mai apelați la Internet să scoateți de acolo tot felul de texte! Citiți înainte! Eu sunt sclavul legii. Și când merg pe stradă mă gândesc: aici e așa, aici e așa! Domnul Roșioru a avut decența să citească  tot materialul în ședința trecută și a și ridicat problema acestui punct. Domnule consilier local, noi ne cunoaștem de atâta timp și știți bine ce colaborare bună am avut. Vorbiți prostii!"

Ulterior ședinței ordinare, Constantin Ionescu a declarat pentru "Gazeta buzoiană" că scopul inițierii proiectului de hotărâre a fost eficientizarea Poliției Locale, nicidecum reducerea de personal. A recunoscut că proiectul pe care l-a inițiat este inspirat din hotărâri similare adoptate în alte orașe precum Constanța și Brașov, dar că nu își amintește ce se menționează în documentele respective cu privire la situațiile în care polițiștii nu trec probele. Este de părere  că, indiferent de procentul în care pică probele polițiștii locali, adică și două treimidin personal dacă ar fi, ei să fie redistribuiți și nu dați afară, iar schema de personal să se extindă prin angajări noi pe baza criteriilor cuprinse în Hotărârea CLM Nr. 120/2018. 

Reamintim că alesul local Constantin Ionescu este cel care a inițiat un proiect de hotărâre prin care polițiștii locali sunt obligați să susțină probe sportive. Hotărârea a fost adoptată și cu semnătura și cuprinde o completare pe care nu o recunoaște, la punctul 2, care spune că, în cazul nepromovării probelor respective de două ori la rând, polițiștii locali în exercițiu își pierd locurile de muncă.

No votes yet