Share |

Primarul unei comune buzoiene declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit în cazul primarului comunei Brăeşti, Adrian Perţea, că se află în incompatibilittae. În perioada primului mandat, 2012-2016, acestacar fi executat simultan funcţia de primar şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Brătileşti.

Perţea este acuzat și că  pe timpul mandatului de primar ar fi deţinut şi funcţia de administrator a două societăţi comerciale.

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicității în această dimineaţă o nouă listă cu aleşi locali incompatibili ori în conflict de interese.  Printre cei opt aleşi locali în această situaţie se află şi primarul ccomunei Brăeşti, Adrian Ion Perţea care, protrivit ANI,care în perioada exercitării mandatului de primar (2012 – 2016) a deţinut şi exercitat simultan şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii Gimnaziale Brătileşti, respectiv funcţia de administrator în cadrul S.C. Tavi Trans S.R.L. şi S.C. Val Autotrans S.R.L. 

Persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, însă Perţea nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Adrian Perţea a fost trimis în judecată în dosarul "Mită pentru permise" şi a fost condamnat deja pe fondul cauzei.

No votes yet