Share |

Primele constatări ale „Protecției Copilului” în cazul fetiței din Robeasca violate de un adolescent

Cazul minorei de 5 ani, din comuna Robeasca, violată a doua zi de Paște de un adolescent din aceeași localitate, a intrat în atenția spcialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Nu s-a tras încă o concluzie cu privire la impactul pe care la avut asupra fetiței evenimentul reclamat de familia sa. DGASPC așteaptă comunicarea oficială a Poliției cu privire veridicitatea aspectelor reclamate de familia micuței, în urma constatărilor ce vor fi făcute de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală. O primă concluzie trasă de spcialiștii DGASPC Buzău este aceea că familiile celor doi minori implicați în acest caz au dovedit că sunt apte pentru a fi implicate într-un proces de consiliere.

„Instituția noastră a demarat imediat acțiunile specifice, în sensul că s-a luat legătura cu reprezentantul Poliției Robeasca. Acum minora se află la evaluarea medico-legală. Domnii de la Poliție, cu minora și cu familia acesteia au reușit să ajungă la noi pentru evaluarea psihologică inițială. S-a stabilit și următoarea întrevedere pentru continuarea procesului de evaluare, iar astăzi a plecat echipa în teren pentru realizarea evaluării sociale, atât la familia victimei, cât și la familia minorului agresor, pentru a se stabili serviciile care se impun în ambele cazuri, pentru ambii minori. Ce pot să vă spun este faptul că pe noi ne-a bucurat faptul că nu a fost nevoie de o măsură de plasament în regim de urgență. Atât în familia victimei, cât și în familia minorului agresor există părinți care pot să-i supravegheze și cu care se poate colabora și cu care putem demara un proces de consiliere. Și minorul, chiar dacă el este cercetat ca agresor acum, pentru noi tot un copil este și trebuie să-l analizăm prin prisma nevoilor pe care le are”, a precizat psihologul Cristina Niculescu, șeful serviciului „Intervenții de urgență”, din cadrul DGASPC Buzău.

Reamintim că  un min or de 14 ani, din comuna Robeasca,  este acuzat că a violat o fetiță de 5 ani, luni, în a doua zi de Paște. Victima a fost adusă de tatăl ei la spital, pentru a fi examinată medical. Tatăl fetei este cel care a sesizat violul. El le-a relatat polițiștilor că un adolescent din localitate a abordat-o pe stradă pe fetiță și a constrâns-o să-l urmeze într-un loc în care a fost forțată să întrețină cu el relații sexuale.

Poliția s-a sesizat în urma plângerii formulate de către părinții minorei și a demarat o cercetare în acest caz, care va debuta cu o examinare medicală a victimei.

Your rating: Nimic Average: 2 (3 votes)