Share |

Prinși în flagrant! Dosar penal pentru braconaj la Unguriu

Trei bărbați din Unguriu au ajuns pe mâna polițiștilor, ei fiind prinși în flagrant în timp ce braconau un căprior utilizând arme de vânătoare și muniție confecționate artizanal, prejudiciul creat fiind estimat la 5000 de euro. 

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de presă al IPJ Buzău, la sfârșitul săptămânii trecute,  polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, alături de paznicii din cadrul fondului de vânătoare cu nr. 22, „aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  au depistat trei persoane din Unguriu, bănuite de comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cercetările efectuate de poliţişti au scos la iveală faptul că, pe data de 3 martie 2018, pe raza fondului de vânătoare din extravilanul localităţii Ojasca, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitate, ar fi braconat un exemplar de căprior prin utilizarea unei arme de vânătoare şi a unor articole de muniţie, toate confecţionate artizanal. Ulterior cel în cauză ar fi fost ajutat de doi bărbaţi din Unguriu, în vârstă de 32 şi 42 de ani, în vederea transportării cadavrului animalului”.

Polițiștii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, exemplarul de căprior, arma de vânătoare şi muniţia aferentă, precum şi alte bunuri susceptibile a fi fost folosite de cei în cauză la comiterea infracţiunii. Prejudiciul creat în acest caz, a fost estimat la valoarea de 5.000 de euro.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

No votes yet