Share |

Proiect pus în aplicare la Buzău! Lecții de comportament etic din partea ofițerilor „Anticorupție”

În perioada 22-24.05.2018, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, în colaborare cu Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen Buzău și Consiliul Județean Buzău au organizat proiectul „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”, destinat funcționarilor M.A.I. aflați la început de carieră și care își desfășoară activitatea în prezent în cadrul structurilor de poliție și jandarmerie.

Scopul proiectului a constat în aprofundarea cunoștințelor și abilităților necesare dezvoltării unui comportament etic și integru în asigurarea aplicării legii.

Publicul țintă l-au constituit 19 funcționari M.A.I. din cadrul structurilor menționate din județul Buzău, iar prezentările tematice au fost susținute de ofițeri ai D.G.A., ai S.J.A. Buzău, Covasna, Harghita, Bacău și Vrancea și ai Centrului multifuncțional de Pregătire Schengen.

La activitate au participat și directorul Direcției Prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție, directorul C.M.P. Schengen și seful Serviciului Județean Anticorupție Buzău.

Deschiderea proiectului s-a realizat în prezența șefilor instituțiilor publice cu competențe în domeniu, respectiv prefectul și subprefectul județului Buzău, președintele Consiliului Județean Buzău, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, inspectorul șef al I.P.J. Buzău și inspectorul șef al I.J.J. Buzău precum și a șefului Serviciului Formare profesională din cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I., care au transmis funcționarilor M.A.I. mesaje motivaționale având în vedere începutul de carieră al acestora.

Trainerii au susținut prezentări pe tematică specifică proiectului într-o atmosferă interactivă, prezentări interesante fiind susținute și de inspectorul șef al I.J.J. Buzău privind modelul de succes în carieră, directorul Muzeului Rm. Sărat privind aspecte din istoria Poliției Române și a Poliției buzoiene, dar și un jurnalist al trustului de presă Campus Tv care a dezvoltat discuții privind imaginea funcționarului M.A.I. din perspectiva jurnalistică.

În data de 24.05.2018, doi cursanți și un ofițer din cadrul S.J.A. Buzău au participat la o emisiune radio unde au exprimat puncte de vedere privind experiența în minister și date privind prezentarea și promovarea proiectului.

Acest proiect a fost inițiat în anul 2015 cu sprijinul Fundației Hanns Siedel și în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Management Resurse Umane prin C.M.P. Schengen.

No votes yet