Share |

S-au parafat acordurile de înfrățire între buzoieni și moldoveni

Zeci de oficiali români și moldoveni au participat luni la înfrățirea a douăsprezece localități situate de o parte și de alta a Prutului.

Parteneriatul existent încheiat între autoritățile județene din Buzău și cele raionale din Soroca a fost întărit prin 12 noi acorduri încheiate între tot atâtea comune buzoiene si unități administrativ-teritoriale din raionul Soroca. Aproape o sută de consilieri raionali și, respectiv, județeni, primari și directori de insituții române și moldovene au participat la ședința extraordinară, momentul culminant fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrățire. Ședința a fost prezidată de cei doi șefi ai unităților administrative care au o lungă relație de prietenie și colaborare. Delegația moldoveană a fost condusă de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, în timp ce partea română a fost reprezentată de șeful Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

A fost prezent și părintele Mihail Milea, un prieten de suflet al moldovenilor din Soroca, care, începând cu 1990, a depus eforturi pentru construirea a două biserici ortodoxe în raionul din stânga Prutului.

“O întîlnire istorică a avut loc, astăzi, la Consiliul Județean Buzau! 12 primării din Județul Buzău au semnat Acordurile de înfrățire cu 12 primării din Raionul Soroca.

Este un pas important pe care Județul Buzău îl face în vederea pregătirii Centenarului Marii Uniri pentru a crea o legătură cît mai puternică între comunitățile noastre!  Le doresc mult succes domnilor primari și sperăm ca noile colaborări să se concretizeze în proiecte frumoase și de durată!”, a scris pe pagina sa de Facebook, pre;edintele CJ Buz[u, Petre Emanoil Neagu.

No votes yet