Share |

S-a schimbat schimbarea! Am aflat locația în care va fi mutat Colegiul Mihai Eminescu

Activitatea didactică a Colegiului Mihai Eminescu nu va fi mutată la Școala Nr 16, cum s-a vehiculat în ultimele zile. Primarul Constantin Toma a avut în această dimineață o nouă întâlnire cu directorul Colegiului, cu conducerea IȘJ și a Școlii Nr.16, iar în urma discuțiilor purtate pe tema aceasta, factorii implicați au căzut de acord că mutarea trebuie să aibă loc într-o unitate de învățământ cu profil liceal, așa încât să poată fi asigurată baza materială necesară. 

Soluția asupra căreia s-a căzut de acord a fost ca efectivele de 1300 de elevi și profesori ai Colegiului Mihai Eminescu să fie mutate la Liceul "Costin Nenițescu" ( n.r. Chimie) din Buzău, iar cei 461 de elevi și profesori de aici să fie mutați la Liceul tehnologic de Meserii și Servicii din Buzău, unde învață în prezent 674 de elevi.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă organizate, astăzi, la sediul Primăriei Buzău, la care au participat directorul Colegiului Mihai Eminescu, Camelia Voicu, inspectorul școlar general adjunct Nela Wamsiedel, dar și primarul orașului, Constantin Toma.

"Am organizat această conferință de presă pentru a anunța imineța mutării elevilor de la Eminescu la o lată școală, pentru o perioadă de doi ani, pentru că am semnat un contract foarte important pentru refacerea clădirii Colegiului. O veste bună pe care pot să v-o dau este aceea că lucrările vor începe în scurt timp, deoarece foarte multe s-au arătat interesat, însă doar una s-a înscris la licitație, ceea ce înseamnă că nu vom avea contestații, iar lcurările vor putea fi începute la termenul pe care l-am stabilit", a menționat primarul orașului, Constantin Toma. 

Directorul Colegiului, profesorul Camelia Voicu, a subliniat la rândul său că investiția, care se ridică la valoarea de 5,2 milioane de euro și se va extinde pe o perioadă de doi ani, va avea în vedere în primul rând acoperișul imobilului, care în acest moment este un pericol real atât pentru trecătorii de pe strada Independenței cât și pentru elevi, fiind deteriorat atât în inetrior cât și în exterior. Nu a uitat să menționeze că lucrările care se vor desfășura vor trebui să respecte condiția de monument istoric a imobilului.

Primarul Constantin Toma nu a ratat ocazia de a menționa în cadrul conferinței de presă că banii necesari derulării investiției au ajuns la Buzău grație diligențelor făcute de către deputatul social democrat Marcel Ciolacu, el însuși absolvent al Colegiului Mihai Eminescu. 

No votes yet