Share |

Scandal la Spitalul Județean Buzău! Feșe uitate în abdomenul pacientului!

Acuzație de malpraxis la Spitalul Județean Buzău! Familia unui buzoian de 71 de ani acuză  medicii că i-ar fi uitat un tampon chirurgical în abdomen după o operaţie la colon. Totul s-a descoperit la şase luni după intervenţia chirurgicală. 

 Pacientul, Ştefan Rădulescu, din Buzău a fost operat în decembrie, la Spitalul Judeţean, de cancer de colon, intervenția finalizându-se cu anus contra naturii.  

După operaţie, familia ar fi primit asigurări că totul decurge normal şi că urmează perioada de recuperare, dar lucrurile nu au sta deloc așa. Au urmat nenumărate internări şi analize, iar  medicii nu puteau să-şi dea seama care este cauza unor sângerări şi infecţii repetate pe care bolnavul le acuza după operaţie.  

Pacientul  se plângea că se simte mereu sătul şi nu poate să mănânce.   ”Soţul meu continuu simţea dureri mari de burtă şi pierdea sânge. În decembrie 2017 i-a fost extirpat colonul. Atunci, a ieştit doctorul şi a spus că a fost o operaţie reuşită şi că putem începe citostaticele. De atunci se umfla tot timpul, se împietrea şi pe unde mergeam doctorii ziceau că aşa e boala. Tot timpul se simţea sătul şi nu putea să mănânce. Îmi zicea că ceva nu îi dă voie din gât să intre mâncarea”, a declarat Lucreţia Rădulescu, soţia bolnavului, pentru publicația “Știri de Buzău”. 

În weekend, rudele au chemat ambulanţa după ce o bucată de material textil i-a ieşit pacientului din intestin, prin orificiul din abdomen, iar acientul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Buzău unde medicul de gardă, Valentin Mănică, i-a mai extras o bucată de material textil din intestine.  

Starea pacientului nu era foarte bună, dar medicul care a efectuat procedura l-a trimis acasă fără nicio explicaţie. Familia bolnavului îl acuză pe chirurgul care a extras zilele trecute tamponul chirurgical că acesta n-a vrut să se consemneze ce i-a extras pacientului din abdomen, deoarece ”a vrut să-i acopere greşeala colegului”.   
 
Doctorul Mănică, cel care a scos bucata de tampon din corpul bolnavului, recunoaşte că a greşit că n-a consemnnat dar spune că nu-şi mai aduce aminte exact ce a scos prin anusul abdominal, potrivit aceleiași surse. ”Manevra mea, nechirurgicală, a fost practic de îndepărtare a materiilor fecale, fără să ştiu dacă erau şi materiale textile acolo. Mi s-a părut o manoperă simplă, de aceea nu am trecut în foaie, probabil”, spune medicul Mănică.     La rândul său, medicul acuzat că a uitat tamponul steril în corpul bolnavului, la operaţia din decembrie 2017, spune că nu are ce-şi reproşa. ”Din punct de vedere operator, nu există nicio modalitate de a rămâne o compresă în interiorul colonului. Este imposibil şi atâta vă pot spune”, declară medicul Cătălin Bostan.    Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la colegiul medicilor cât şi la conducerea unităţii medicale, care a demarat deja o anchetă.  
 
 
 
 

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)