Share |

Secretarul de stat în MAI, buzoianul Bogdan Despescu, avertisment pentru speculanți! La Buzău, litrul de dezinfectant se vinde și cu 150 lei.

În cadrul ultimei conferințe de presă comune, susținută de ministrul de Interne Marcel Vela, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat și chestorul Bogdan Despescu, conferință în care s-au făcut publice măsurile luate în consecința decretării stării de urgență, au fost aduse în discuție și riscurile pe care și le asumă agenții economici care fac speculă în această perioadă de criză.

Ministerul de Interne a anunțat măsuri împotriva celor care desfășoară „activități ilicite” în ceea ce privește vânzarea produselor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, prin vocea secretarului de stat în MAI Bogdan Despescu.

După cum se știe, în ultimele săptămâni, măștile sanitare și produsele de dezinfectare – de la gelul de mâini la alcoolul sanitar, au dispărut din farmacii sau magazine sau, acolo unde există, se vând la prețuri exagerat de mari. La Buzău, de pildă, un litru de dezinfectant se poate cumpăra și cu 150 lei.

Și asta în condițiile în care, prețul litrului de dezinfectant chirurgical și igienic pentru mâini, care se folosește în toate unitățile medicale din țară, nu este mai mare de 50 de lei. 

 

Your rating: Nimic Average: 5 (1 vote)