Share |

Secretarul de stat Raed Arafat, eveniment important la Buzău

Secretarul de Stat, doctorul Raed Arafat, care este în același timp și șeful D.S.U, a participat, duminică, la inaugurarea unui nou punct de lucru al ISU, în localitatea Padina. Au fost prezenți și  inspectorul general al I.G.S.U.,general de brigadă Dan-Paul Iamandi, Prim adjunctul Inspectorului General al I.G.S.U. – colonel Daniel Marian Dragne, prefectul județului Buzău – Carmen Ichim, președintele Consiliului Judeţean Buzău – Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România SA, ai OMV Petrom, dar și din partea administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat, precum şi numeroşi localnici. Evenimentul a debutat cu un ceremonial ceremonial militar şi religios, ce a fost urmat de alocuțiunile oficialităților și primarului comunei Padina, Ionel Chiriță.

,,Transmit felicitări autorității locale și mulțumiri partenerilor care au sprijinit acest proiect și vă asigur că veți avea tot sprijinul în continuare din partea Ministerului Afacerilor Interne. Este un lucru extraordinar ceea ce s-a realizat aici, prin achiziționarea acestor noi echipamente timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă va fi redus considerabil”, a ținut să precizeze secretarul de stat Raed Arafat.

  ,,Padina este poarta județului și știm că prima impresie contează. Cu permisia dumneavoastră, în memoria eroilor primului război mondial și a eroilor pompieri să dedicăm deschiderea acestui punct de lucru al Detașamentului de pompiri Buzău, Centenarului Marii Uniri în cadrul proiectului ,,România suntem noi”. (…) Urăm bun venit și serviciu ușor echipajului SMURD. Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze poporul american și poporul român” a subliniat la rândul său Ionel Chiriță, primarul comunei Padina.

Structura de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va deservi zona de sud-est a judeţului, care circumscrie comunelor Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 kmp, cu o populaţie de 25.950 de locuitori.

No votes yet