Share |

Somități ale medicinei românești s-au întors acasă pentru a-și primi titlurile de cetățeni de onoare ai municipiului

Trei dintre cei mai renumiți doctori din România, toți trei buzoieni, au primit astăzi titlurile de cetățeni de onoare ai municipiului Buzău, în cadrul unei ceremonii de excepție, care au reunit profesorii de la Hașdeu, alte somități ale medicinei românești, politicieni, prieteni și rude. 
Generalul maior medic conferențiar universitar dr. Florentina Ioniță Radu, comandatul Spitalului Universitar de Urgența Militar Dr Carol Davila, conferențiar doctor Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni și profesorul universitar Călin Tătaru, oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti au primit astăzi plachetele pe care este scris cu majuscule cetățean de onoare al Buzăului. Profesorul universitar medic oftalmolog Călin Tătaru a declarat s-a arătat mișcat de ce scrie pe diploma pe care a a obținut-o:,,Domnului profesor universitar doctor Petru Tătaru,fiu al Buzăului, în semn de profunda apreciere pentru activitate depusă în slujba Educației și Sănătății și spre mândria buzoienilor"
"Am vrut sa dau, totdeauna, ce-i mai bun in mine. Consider că viața este o provocare și dacă tot te-ai apucat sa faci ceva, atunci să faci bine acel lucru, fără jumătăți de măsură. În ceea ce mă privește, nu umblu cu jumătăți de măsură", a declarat generalul maior medic conferențiar universitar dr. Florentina Ionita Radu.
Și renumitul medic Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, un spital unde mulţi buzoieni ajung de multe ori în stare critică, a primit, vineri, titlul de cetățean de onoare. 
Distincțiile au fost acordate renumiţilor medici de către primarul Constantin Toma în cadrul unei ceremonii speciale la care au luat parte fosti profesori ai celor trei mari personalități, rude, prieteni, colegi dar și oficialități venite de la București pentru a fi alături de cei care au jurat să vină permanent în sprijinul semenilor.

No votes yet