Share |

TRAGEDIE LA SOCIETATEA CONSTAM! Un muncitor de numai 35 de ani a murit în chinuri groaznice

Durerere fără margini într-o familie din localitatea Scurtești! Un tânăr de 35 de ani, Aurelian B., tată al unei fetițe de numai 8 ani și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă, produs aseară la centrul de prelucrare a oțelului din cadrul societatății Constam.

Bărbatul se afla în schimbul doi și sorta grinzi metalice cu ajutorul unei macarale. Nenorocirea a avut loc în jurul orei 18:00, când șufa macaralei s-a rupt, iar grinda metalică de 500 de kilograme s-a desprins și a căzut peste trupul bărbatului, zdrobindu-i capul și coloana vertebrală.

Câteva minute mai târziu, colegii l-au găsit zăcând plin de sânge pe podea și au apelat Serviciul de Ambulanță, care l-a preluat în scurt timp și l-a transferat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde a fost evaluat și intubat imediat. Surse apropiate de famili susțin că bărbatul era inconștient în momentul în care a fost urcat în ambulanță, iar tensiunea sa era foarte mică, sub 7. Aurel a murit la spital, la scurt timp după ce a fost adus.

Accidentul de muncă a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă și a Inspectoratului Județean de Poliție, care vor deschide anchete separate în acest caz.

Surse apropiate familiei susțin că nimeni din partea societății Constam nu a luat până la legătura cu familia până la momentul publicării materialului de față. Se pare că victimei i s-ar imputa faptul că în momentul producerii accidentului nu purta cască de protecție pe cap, însă sub greutatea grinzii de metal este puțin probabil că purtând-o viața sa ar fi fost salvată.

Așa că ancheta va trebui să cuprindă în mod obligatoriu și o expertiză tehnică, așa încât să lămurească și în ce stare tehnică se afla macaraua respectivă și cum a fost posibil ca șufa să se rupă. Cu alte cuvinte, trebuie stabilit în ce măsură responsabilii societății Constam poartă vreo vină pentru moartea tânărului de numai 35 de ani.

Întreaga comunitatea din satul Scurtești este în stare de șoc și deplânge moartea lui Aurel B. Toți îl cunosc de copil și au despre el numai cuvinte de laudă. Nu a avut o copilărie ușoară și a muncit din greu și cinstit să își facă o casă și să ofere un trai decent familiei sale. Avea planuri o mie și se ruga la Dumnezeu de sănătate pentru el și familia sa.

În urma sa rămâne o văduvă neconsolată și un copil orfan cu un viitor incert.

Familia și cunoscuții vor să afle cum a fost posibilă moartea bărbatului de numai 35 de ani, iar anchetatorii au obligația să ofere un răspuns corect la această întrebare. Nenorocirea vine la mai puțin de o lună după ce, tot în județul Buzău, mai exact la Casa de Vinuri Vernești, un alt muncitor și-a pierdut viața la fel de cumplit în urma unui accident de muncă, acesta fiind sfârtecat de zdrobitorul de struguri.

 

Your rating: Nimic Average: 1 (1 vote)