Share |

ULTIMA ORĂ! Avocații din Buzău vor să tranșeze o problemă importantă

14 barouri din ţară anunţă protestează față de refuzul Guvernului de a aproba majorarea onorariilor avocaţilor din oficiu, în rândul lor numărându-se și Baroul Buzău.

Protestele au loc în Alba, Argeș, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiș.

În Bucuresti, avocații s-au adunat de la ora 13:00, pe scările Curții de Apel și solicită, la fel ca și colegii lor din țară, un nou Protocol cu Ministerul Justiţiei, în condiţiile în care, în momentul de faţă, este în vigoare un Protocol din 2015 conform căruia onorariile pornesc de la 130 de lei brut.

Protestul de astăzi este premergător întâlnirii programate cu membrii Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României împreună cu Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunități și validări a Senatului României, la care vor participa și reprezentanți ai Uniunea Barourilor, Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor, Parchetului General, CSM și presedinții comisiilor de buget din cele doua camere ale Parlamentului.

Avocații buzoieni au purtat banderole albe pe braţ şi au avertizat că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică.

No votes yet