Share |

Un designer buzoian a lăsat deoparte rochiile de lux ca să croiască măști de protecție pe care le oferă gratuit

În orașul nostru, alături de noi, trăiesc și oameni minunați, oameni care nu rămân imuni la suferință și disperare și fac tot ce le stă în putință să-și ajute semenii.

Atelierul de design vestimentar "Ramona Cojocaru" din Buzău a lăsat deoparte, de câteva zile, crearea minunatelor rochii care l-a făcut celebru în toată țara și se ocupă doar de confecționarea de măști pe care, (atenție!) le împarte gratuit celor care au nevoie de ele pentru a evita infectarea cu virusul Covid-19.

Un atelier cu doar patru angajați, din care doar trei au mai ajuns la serviciu în ultimele două zile, muncește de dimineață până seara să facă față cererilor.

Designerul Ramona Cojocaru a fost cea care a a luat inițiativa și a anunțat pe pagina sa de Facebook că atelierul său va confecționa în perioada următoare doar măști reutilizabile, care vor fi oferite gratuit celor care au nevoie.

A urmat o avalanșă de cereri, cărora atelierul abia le face față, de aceea au hotărât să prioritizeze cererile și, firește, au oferit întâietate secțiilor Spitalului Județean acolo unde este cea mai mare nevoie de măști. Restul cererilor au fost programate.

Măştile, din bumbac 100%, au mai multe straturi de tifon, iar steririzarea lor se poate face prin spălare la temperaturi de 50-60 de grade şi călcate cu aburi sau în aparatele de specialitate.

"A fost dorința noastră de a ajuta, nu am putut rămâne indiferente și cred că toți românii ar trebui să se gândească ce pot face, ce depinde de ei, pentru a ca semenii noștri să nu trăiască dramele pe care le vedem, azi, în Italia. Din păcate, am avut și dezamăgiri pentru că nu toată lumea înțelege că nu avem mână de lucru în atelierul nostru pentru câtă cerere este și am fost aspru și urât apostrofate de unii oameni în momentul în care am prioritizat cererile. Nu cerem nimic în schimb, bucuria sufletească pe care o simțim ajutând este cea mai prețioasă răsplată, cerem doar puțină înțelegere. ", a declarat pentru Gazeta Buzoiană, Ramona Cojocaru, cunoscutul designer buzoian care s-a remarcat prin creațiile elegante și fermecătoare.

"Azi, prietena mea Ramona Cojocaru a muncit 12 ore in atelierul ei micuț cu 2 oameni, făcând măști pentru magazinul Gia! Eu am ales sa ma alătur ei ... și, da, ma laud cu asta !!!!!! .. pentru ca am făcut un lucru care m-a împlinit deplin!!!!! Am primit aprecieri și sponsorizări oameni minunați, care s-au oprit sa ne dea bani , sa ducem toate astea mai departe , din care ea va cumpara cu siguranța materiale . Mulți au ales sa plătească pentru ca doreau ca ea sa fie ajutata! Am avut priorități ale cadrelor medicale din jurul nostru, așa încât o cantitate atât de mică de măscuțe aproape ca nu știai unde s-o împarți! Așa ne-am trezit cu huiduieli din partea unei Doamne căreia as vrea sa i spun ca Jignitor nu-i sinonim cu umanitar ... cu tot respectul pentru ca sunteți cadru medical pentru care mi plec capul! Îmi doresc sa ne auzim sanatosi și sa înțelegem ca numai umanitatea și înțelegerea sunt lucrurile esențiale ale momentului acesta. Din nou mulțumim Diana Burlacu, unei doamne ce a ales sa muncească voluntar a cărui nume nu-l știu și mi cer scuze și celor ce au muncit toată ziua cu noi! Doamne ajută!", este mesajul postat pe Facebook de Noemi Anca Burlacu, partenera de afaceri a Ramonei Cojocaru.

Ramona Cojocarul se așteaptă ca numărul cererilor să crească și spune că atât timp cât oamenii vor manifesta înțelegere, va veni rândul fiecăruia să primească o mască. Inițiativa sa vine într-un moment extrem de dificil pentru buzoieni, când în niciuna din farmacii nu se mai găsesc măști de protecție.

No votes yet