Share |

Un fost comandant al IPJ Buzău a provocat un accident aproape de Buzău

Mai bine de o oră și jumătatem traficul rutier pe DN2 E85 a fost dirijat în localitatea buzoiană Potârnicheşti, ca urmare a unui accident rutier, o coliziune între două autovehicule în urma căreia au rezultat trei victime.

Accidentul a fost provocat de un fost comandant al IPJ Buzău.

În timp ce conducea o autoutilitară dinspre Buzău către Râmnicu Sărat, Ion Iaru, în vârstă de 72 de ani, nu ar fi păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula înaintea sa, pe aceeaşi direcţie. Şoferul autoturismului din faţă, un bărbat de 31 de ani din Bacău, ar fi intenţionat să efectueze viraj la stânga. Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 31 de ani şi a celor două pasagere din autoturismul său, în vârstă de 34, respectiv 53 de ani, ambele din localitatea Poşta Câlnău. Cele 3 victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii şoferi au fost testati rezultatul fiind negativ.

În cauză se va întocmi dosar penal, iar cercetările continuă. Traficul rutier s-a reluat în condiţii normale după mai bine de o oră şi jumătate. Colonelul Ion Iaru a condus IPJ Buzău în perioada 1999 - 2002. După pensionare, şi-a deschis o fermă de păsări lângă Râmnicu Sărat. Accidentul a fost provocat cu o dubă de la firma sa.

No votes yet