Share |

Un polițist de 35 de ani a murit în Spitalul Județean

Un poliţist de numai 35 de ani, de la postul de poliţie din Racoviţeni, a decedat luni seară, la Spitalul de Urgenţe Buzău, unde era internat de vineri seară. Inspectorul principal Cătălin Mocleaşă a venit la Spital acuzînd probleme respiratorii, probleme care îl afectau de cîteva săptămîni.

 Familia poliţistului spune că a cerut încă de luni ca pacientul să fie transferat la Spitalul de Urgenţe Floreasca, însă, medicii buzoieni se apără spunînd că starea sa era foarte proastă şi transportul era imposibil. Tînărul poliţist a murit luni seară în jurul orei 19,00 la Spitalul din Buzău, diagnosticul fiuind stop cardio respirator generat de un tromboembolism pulmonar.

 Medicii legişti vor efectua miercuri necropsia pentru a stabili cu exactitate cauza morţii şi dacă medicii buzoieni sunt sau nu responsabili de moartea poliţistului. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a anunţat că va demara o anchetă internă în acest caz,la fel si Parchetul local care a deschis un dosar pentru ,,moarte suspecta"

 Tromboembolismul pulmonar reprezintă o patologie respiratorie gravă, în care artere pulmonare sau ramuri mai mici ale lor sunt obstruate de un embol (cheag de sînge venit  din circulaţie). În embolia pulmonară se sistează astfel aportul de sînge al unui teritoriu pulmonar. În funcţie de întinderea teritoriului afectat şi de mărimea embolului, gravitatea unui tromboembolism pulmonar variază de la infarct pulmonar la insuficienţă respiratorie acută, şoc cardiogen, infarct al inimii drepte sau deces.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Județean de Urgențe, Adriana Bunilă,  spune că bărbatul a ajuns prea tîrziu la spital, după cîteva săptămîni în care a suferit de dispnee pe fondul unei răceli puternice. “Pacientul s-a prezentat la UPU vineri, în jurul orei 17,30, în stare foarte gravă, abia mai respira și, din cîte am înțeles, sfătuit de soție a venit la spital, pentru că dispneea dura de cîteva săptămîni. Medicii de la UPU au chemat cardilogul pentru a se pronunța în legătură cu dispneea, iar medicul cardiolog l-a luat pe secție, unde i s-au făcut investigațiile medicale și i s-a stabilit un tratament. Pacientul nu a răspuns la tratament. A fost în tot acest timp permanent monitorizat . Ieri (n.r. luni), familia a cerut transferarea bolnavului la Spitalul Floreasca, numai că starea sa era critică și nu se putea face transferul. Seara, în jurul orei 19,00 pacientul a făcut stop cardio-respirator . Pe foaia sa de observație, disgnosticul pus de medic a fost tromboembolism pulmonar. Sunt informații că pacientul avea de mai multă vreme de respirație și chiar a fost la o clinică pentru investigații”, a explicat purtătorul de cuvînt Adriana Bunilă.

No votes yet