Share |

Un procuror buzoian a fost delegat la conducerea DNA Ploiești

Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va fi condus începând de astăzi de către procurorul buzoian Marin Nicolae, delegat în acest sens de către procurorul general Augustin Lazăr, a anunţat vineri seara procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, potrivit Agerpres.
C[lin Nistor a menţionat că s-a considerat la nivel de conducere că „e mai bine să meargă” un procuror din structura centrală la acest serviciu teritorial, unde să facă o inventariere a cauzelor aflate în lucru, să dispună şi să propună măsuri.
Procurorul şef adjunct al DNA a opinat că Marin Nicolae este un profesionist, un procuror cu mare experienţă, care a avut cazuri complexe în investigaţie, cu soluţii de condamnare.
Pe 27 iulie, fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost puşi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ei având interdicţia de a comunica între ei şi cu anumite persoane, de a exercita profesia de procuror şi de a deţine arme.
Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor (Vlad Cosma – n.r.), ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia (Andreea Cosma – n.r.), să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/ liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.
Parchetul mai arată că deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.

Omul de afaceri Gigi Becali consideră că procurorul Nicolae Marin, noul șef DNA Ploiești, ar trebui să fie cel care ar trebui să îi ia locul lui Kovesi.

„Vă spun un procuror care ar trebui să fie la conducerea DNA. Este cel mai curat și adevărat procuror. Este Nicolae Marin. E un om credincios, care merge la biserică, și nu face niciun fel de abuz. Este și om deștept”, a declarat Gigi Becali, pentru Antena 3.

No votes yet