Share |

Atac dur al primarului Boşcodeală la adresa guvernului Boc

   Constantin Boşcodeală loveşte dur la adresa guvernului condos de Emil Boc. Primarul oraşului a fost profund nemulţumit de suma de bani acordată Buzăului  pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie termică, după ce,în acest scop,  săptămâna trecută Guvernul a aprobat o suplimentare a bugetelor locale. Primarul Boşcodeală apreciază ca s-a făcut o alocare injustă a banilor, care nu a avut drept criteriu altceva decât culoarea politică a municipiului.

   Astfel, Buzăul a primit doar 3 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care municipii precum Arad sau Oradea au primit 411 miliarde, respectiv 320 de miliarde de lei vechi.
  “În data de 27 octombrie, Guvernul Boc aprobă o hotărâre prin care aloca aproxiativ 75 de milioane de euro, pe care îi transfer în bugetele locale pentru plata energiei termice restante. Dacă e să facem comparaţie între localităţi, sumele sunt de domeniul fantasticului. Municipiul Arad, acolo unde domnul Băsescu a luat 64% la alegeri a primit 412 miliarde de lei vechi, în comparaţie cu 3 miliarde pe care i-a luat municipiul Buzău. Înseamnă de 107 ori mai puţin Buzăul faţă de Arad. Nu cred că datoriile Aradului sunt atât de mari.”, a declarat nemulţumit primarul oraşului Buzău.
 Indignat de injusta distribuire a banilor la nivel naţional, Boşcodeală îl atacă dur pe Emil Boc, singurul responsabil de această situaţie: “Este un lucru foarte grav ceea ce s-a întâmplat. Pur și simplu decapitalizezi unele municipii în favoarea altora. Practic, s-au luat banii buzoienilor și au fost mutați la arădeni. Este o crimă pentru buzoieni, și pentru acest lucru Boc ar trebui să demisioneze imediat.”
   De asemenea, Constantin Boşcodeală îşi exprimă revolta faţă de două nume importante din Guvernul Boc, care provin din Buzău dar care, în viziunea edilului, nu au făcut nimic pentru oraşul lor natal. Este vorba despre Cătalin Predoiu şi despre Elena Udrea.
   “Nemulţumirea mea este cu atât mai mare cu cât în Guvernul Boc sunt doi miniştri buzoieni. Vreau să le spun că mi-ar fi ruşine dacă aş fi în locul lor să vorbesc despre Buzău. Citeam zilele trecute un interviu al lui Predoiu, în care spunea că el e haşdeian şi rămâne haşdeian. Asta nu e un ministru buzoian”, a declarat în acest sens Boşcodeală.
   Nu în ultimul rând, în acelaşi context, o atacă subtil pe blonda de la Turism, acuzând-o că se preocupă de complexe balneare în localităţi cu 300 de locuitori. Primarul făcea bineînţeles aluzie la proiectul pe care Elena Udrea îl va susţine la Sărata Monteoru, şi anume realizarea unui complex balnear de talie europeană.

Your rating: Nimic Average: 4.8 (6 votes)