Share |

Atribuțiile lui Marcel Ciolacu în calitate de vicepremier

Ca vicepremier fara portofoliu, Marcel Ciolacu va avea ca atribuţii coordonarea interministerială.

 

„Una dintre disfuncţionalităţile din vechiul Guvern pe care le-am sesizat şi eu şi la care s-au sesizat foarte pregnant mai ales efectele au fost anumite iniţiative sau puncte din programul de guvernare care necesitau o corelare interministerială.

Este foarte greu ca un coleg de-al nostru cu rang de ministru secretar de stat sau consilier de stat la primul-ministru să coordoneze alţi doi, trei, patru miniştri şi atunci aceasta a fost soluţia ca vicepremierul, cu probleme speciale cumva, să aibă în atribuţii coordonarea interministerială”, a explicat Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Deputatul Marcel Ciolacu este membru fondator al PSD Buzău şi de 26 de ani nu a schimbat partidul. Acesta a fost consilier onorific al lui Victor Ponta, pe vremea în care acesta a fost premier. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine două locuinţe în Buzău, două credite de peste 100 de mii de euro la două instituţii de credit şi a câştigat 107 mii lei anul trecut din funcţia de deputat.

 

Reamintim că Marcel Ciolacu a fost desemnat să ocupe funcția de vicepremier fără portofoliu. De asemenea, senatorul PSD de Buzău Lucian Romașcanu a fost desemnat să ocupe funcția de ministru al Culturii.

 

No votes yet